Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wszystkie sukienki są na mnie zakrotkie

Polecane posty

Gość gość

Mam 176cm wzrostu i szukam sukienki, ale wszystkie które przymierzam sa krotkie, sięgają mi ledwo za tyłek, a jeszcze jak sie nie daj Bog zakrece to widac mi bieliznę. Czy ma ktos z was podobnie? Czy znacie jakieś sprawdzone sklepy gdzie można kupic sukienke o długości adekwatnej do wzrostu?

Gość gość
Mam podobnie, taka moda na niskie chinki. Jedynie w katalogach znajdzie sie rozmiar z L-long dla wysokich czy k-dla niskich. Pozostaja takie katalogi, skracanie dluzszych sukienek chy szycie na miare :(

Gość gość
Może wybieraj modele które maja być na długość 3/4 lub za kolano to u Ciebie będą przed kolano.

Gość matkkaaaa Beatka
Toooo samo! Też mam 176, każda sukienka wygląda na mnie jak tunika do spodni :(

Gość matkkaaaa Beatka
Jeszcze zimą to jakoś ujdzie, bo do czarnych całkiem kryjących rajstop to jakoś wygląda, nie widać tego gołego uda czy tyłka... No ale wiosna lato, przecież nie będę w rajsopach 100 den paradowała, czyli = świecenie dupskiem. A już matce z dwójką dzieci pod pachą totalnie to nie wypada.

Gość gość
A mało to długości midi w sklepach? Też jestem wysoka i po prostu nie kupuję samych miniówek i tyle.

Gość gość
Właśnie ze mało. Nawet polskie firmy mają krótkie te sukienki, bo szyte na standardowy wzrost 165. Może podaj przykład.

Gość gość
Ja kupuję na zalando. Pozamawiam a potem oddaje jak mi nie pasuje ( zwrot za darmo). Mam krzywe nogi i najlepiej się czuję w sukienkach do kolan minimum. Tak masz napisane jakiego wzrostu jest modelka i jaki nosi rozmiar i wg tego sobie wyobrażam jak będzie dana rzecz leżec na mnie :) mam 172 cm wzrostu.

Gość gość
A może jesteś nieproporcjonalnie zbudowana? masz krótkie nogi a długi korpus i to dlatego? bo ja mam 174cm wzrostu i nie mam twojego problemu...

Gość gość
Ja mam 177 cm. Czasami zdarza się, że sukienka jest za krótka, ale częściej jest dobra. Większe problemy mam ze spodniami, bo te są prawie zawsze za krótkie. Może autorka jest bardzo szczupła i kupuje rozmiar 34 lub 36, bo te pewnie sa krótsze.

Gość gość
Mam 173cm wzrostu i nosze rozmiar 34 i tego problemu nie mam, wasz problem polega na tym ze macie dlugi tulow....gdybyscie mialy dlugie nogi sukienka siegalaby tam gdzie trzeba, pozdrawiam.

Gość gość
Ja mam ledwo 172 ale też nie czuje e się komfoortowo

Gość gość
Ja mam 180cm wzrostu. Sukienki kupujue na zalando, asos (maja specjalny dzial TALL-czyli dla wysokich). W normalnych sklepach tez sie cos trafi np. tk maxx, zara new look. Dodam tylko ze mieszkam w uk, a jak przyjezdzam do Pl i czasem jestem w jakims sklepie to rzeczywiscie wszystko jest za krotkie- rekawy, nogawki, kiecki :) Wydaje mi sie ze maja jakas niska srednia wzrostu na ktora szyte sa ciuchy. Nie sluchaj autorko ze masz sie rozgladac za sukienkami dluugosci midi, bo owszem bedzie dluzsza ale szwy w talii czy biuscie nie beda na swoim miejscu i bedzie glupio wygladalo.

Gość gość
Mam 175 cm i nie mam żadnych problemów z sukienkami i długością. Kupuję głównie w Reserved. Spódnice Mohito, topshop. Moim zdaniem wymyślasz problemy.

Gość gość
Up