Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ceska z Ceskeho Tesina

Co sadice o Czechac?

Polecane posty

Bo jstem Ceska i mne ciekawi przepraszam za bledy jezykowne.

Gość gość
Ewa Farna OK.

Gość gość
a jakie masz majtusie na pupince?

Gość gość
ja osobiscie was bardzo lubie bo Czesi są pogodniejsi niz Polacy, nie narzekają co chwile, nie są religijnymi zakłamanymi hipokrytami, gdy byłam u znajomych w Libercu to jakos u nich w ogole nie było stresu na codzień, wszystko na luzie a u nas to wiadomo :O No i wy nie macie PO-PIS który napuszcza nawzajem na siebie ludzi

A ja tam Polakow lubie wy sote smeszni :D Jak po polsku mowitie. Bo meszkam w Tesinie i czesto u polskej stronie zakupy robie.

Gość gość
Czeszki radosne, wyzwolone na luzie a Czesi wyglądają :popil, poruhal a smutny

Gość mia100wy
w zabawnej piosence Andrzeja Rosiewicza jest tekst na temat Czeszek , 'gdybym wydał się za Czeszkę to umarłbym ze śmiechu' najwięcej witaminy mają polskie dziewczyny itd. a najbardziej znani Czesi w Polsce to oczywiście Karol Gott, Helena Vondraczkowa , Jiri Korn , oczywiście Halina Młynkowa i Prezydent Havel , znane filmy to 'pociągi pod specjalnym nadzorem' i oczywiście DOBRY WOJAK SZWEJK w polskiej TV kilka lat temu były pokazywane seriale prod. czeskiej , odnośnie gospodarki czeskiej to widać, że się obroniła przed działaniem Brukseli i niszczeniem wszystkiego i teraz Czesi proponują pracę Polakom za przyzwoite pieniądze, w czeskich kopalniach pracują Polscy górnicy , widać ekspansje firm czeskich w Polsce , Port Lotniczy w czeskiej Pradze to główny Port we wschodniej Europie jako Port przesiadkowy , chyba nawet linia QUANTAS ma międzylądowanie , więc jestem optymistycznie nastawiony do Czechów, którzy świetnie sobie radzą i poradzili sobie z aksamitną rewolucją ponad 20 lat temu, fakt w 1939 roku poddali się bez walki Hitlerowi , być może to oznaka tchórzostwa ale Polakom wielokrotnie pomagali.

Ty ne mow ze Czechy sa we Wschodniej Europie, My teho nie lubim :D Europa Centralna! :D