Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Która płeć jest według was ciekawsza pod wzgledem osobowości?

Polecane posty

Ja często słyszałam od facetów, że niby kobiety są fascynujące i tak dalej. Tymczasem wszyscy ludzie, których osobowością byłam jak dotąd zafascynowana w życiu, to byli faceci. Kobiety ogólnie mają większą tendencje do zwyczajności i bycia nudnymi, to faceci częściej robią i mówią ciekawe rzeczy, i w przeciwieństwie do kobiet nie "dorośleją"(w negatywnym tego słowa znaczeniu) tak czesto. A wy jakie macie zdanie na ten temat?

Gość gość
Mysle ze zalezy to od naszej plci Mezczyzni czesto nie moga zrozumiec kobiet i poznac ich punktu widzenia, uwazaja je wiec za istoty skomplikowane i pragna zglebic ich nature :p dla kobiety to, co dla mezczyzny wydawac sie moze zagadka, jest oczywistoscia, natomiast zrozumienie meskiego umyslu moze przysporzyc jej trudnosci

Gość gość
To zależy od człowieka, nie od płci. Ty masz jakieś dziene kompleksy i niechcęć do innych kobiet aż z ciebie kipi. Kilka razy czytałam twoje posty i często próbujesz porównywać się do innych kobiet przedstawiając siebie jako tą lepszą.

Gość gość
to moze zamiast mizantropia powinna zmienic nick na mizoginia xD

Gość gość
zawsze mnie zastanawiały takie kobiety które jak pijawki przyczepiają się do facetów, starają się być takie jak oni, na siłę być na równi z nimi. Jednocześnie próbują umniejszać innym kobietom i są kompletnie ślepe na to, że te inne, "nudne" kobiety doskonale dogadują się z mężczyznami i nie muszą nikogo obrażać żeby być szanowanymi. Jakie kompleksy trzeba mieć żeby na siłę starać się być lepszą niż połowa populacji na świecie? :D

Gość gość
bezsensu temat , to tak jak porównać welonkę do wieloryba , to ryba i to ryba , a to że się różnią hoooj z tego o ja pierd/le dobrze że jutro szkoła to idioci do szkoły pójdą !!!!

Gość RIPOSTA KOBIET OKOZAOKO
bo jest lepsza co widać po postach. kobiety są nudne, bo schematyczne, ale uważam, że są inteligentne (potrafią jednym zdaniem kogoś świetnie podsumować choć chamsko) tylko nie są po prostu ciekawe świata. ale to wynika przecież z roli, kobiety są od rodzenia i opieki nad dziećmi, a nie zdobywania świata i zabawy życiem. reasumując wytykanie babskich wad to jedno, ale trzeba też rozumieć czemu tak jest i czy to nam służy czy nie

Gość gość
Transetki jeszcze bardziej powalone niz kobiety

Gość gość
no właśnie nie jest, Kasia to zupełnie przeciętna, aczkolwiek oczytana kobieta. Zna się tylko na tym co ją interesuje (jak większośc ludzi). Nie jest lepsza od innych kobiet, a jej ciągłe pokreślanie tego, że chciałaby być lepsza kole w oczy. Większość mężczyzn nie chciałoby partnerki która każdą inną kobietę widzi jako konkurencję

"no właśnie nie jest, Kasia to zupełnie przeciętna, aczkolwiek oczytana kobieta." x no to jak ktoś kto jest oczytany może być przeciętny?! masz jakiś problem by kogoś po prostu skomplementować? widzę że lubisz gnoić ludzi

Gość gość
osobowość to sposób bycia, reagowanie na bodźce. kobiety potrafią być bardzo ujmujące i przyciągające uwagę, jednak brakuje im głębszych przemyśleń by być tak ciekawe jak faceci

Gość gość
Nie gnoję jej, nie ma nic złego w byciu przeciętnym. Kasia byłaby nieprzeciętna gdyby studiując temat związany z historią nie byłaby oczytana. Tylko nie byłoby to pozytywne. Nie widzę tu pola do innych komplementów, bo znam dużo równie oczytanych i inteligentnych kobiet (o szerszych horyzontach niż ona), które nie czują potrzeby udowadniania, że wszystkie inne kobiety są gorsze od nich.

Gość gość
zgadzam się prosty przykład na youtube śledzę 3-4 facetów bo po prostu ciekawie opowiadają i mają charyzmatyczny sposób bycia, a żadnej kobiety. kobiety które jako tako są ciekawe mają kilka typowo babskich wad które mnie odpychają poza tym nie potrafią tak rzeczowo przekazać wiedzy jak facet

żal dupsko ci sciska, tak ze sobą rywalizujecie że jedna drugiej nie może nie pokąsać w każdym zdaniu :D oto właśnie kobiety i czy to dziwi, że to jest odpychające?

Gość gość
o czym ty mówisz? Moja krytyka Kasi nie wynika z tego, że jest kobietą tylko z tego, że jest osobą o bardzo nieprzyjemnym charakterze. Zerknij w spis tematów jakie zakładała - umniejszanie własnej płci to jest coś co ona robi non-stop, pomimo tego, że jest wiele kobiet lepszych od niej. Bycie dobrym studentem nie jest niczym wyjątkowym jeżeli poważnie traktuje się swoje studia.

Gość gość
Jej zachowanie jest podobne do zachowania tych wszystkich "facetów" którzy zakładają tematy o tym, że powodzenie mają idioci i opisują wszystkie 101 powodów dla których są lepsi od przeciętnego faceta :)

Gość gośćbaba
baby są wredne ,tak od wejścia ,i bez powodu,chłop jest wredny gdy coś straci,tak ogólnie zazwyczaj,z facetami łatwiej się rozmawia o świecie z dystansem z humorem co ważne,baba to zaraz nawija o swoich troskach,problemach osobistych a mnie to wykańcza bo to energetyczne wysysanie,nie ma w nich tego luzu radości życia dla samego bycia ,zawsze coś wynajdzie,ogólnie rozmowy z kobietami męczą mnie,są takie wyjątkowo upierdliwe i czepialskie i mogą tak godzinami ,to takie ogólne spostrzeżenia

Gość gośćbaba
i tak np. tutaj autorka ma jakiś tam pomysł na temat,przyłazi kanalia i pół dnia obrabia dupę autorce ? wyraż swoją opinię która płeć ciekawsza i spływaj pijawko

Gość gość
autorka sobie to przeczyta i za chwilę założy kolejny temat o tym, że kobiety są nudne, a metal to najlepsza muzyka :) To troll.

Gość gość
transseksualiści niewątpliwie ☺

Gość gość
Post gośćbaba wczoraj opisuje dokładnie jakie są kobiety ale jest to opis takich przeciętnych kobiet z korporacji, biur po jakiś tam studiach. Zazwyczaj takie kobiety zachowują się tak między innymi kobietami bo ogólnie kobiety mają tendencje do marudzenia. Mężczyźni o ile nie są marudni to zazwyczaj monotematyczni ale gdy są między sobą. Rozmowy kobiet z mężczyznami są całkiem inne, jeżeli kobieta jest inteligenta i mężczyzna rowniez to mogą rozmawiać godzinami o wszystkim i niczym. Znałam kiedyś kobiety, które były matkami, żonami ale oprócz tego robiły karierę naukową. Co ciekawe w ich małżeństwach to mąż zajmował się dziećmi i domem. Rozmowa z takimi kobietami nie jest ani nudna, ani marudna.

Gość gość
"Moja krytyka Kasi nie wynika z tego, że jest kobietą tylko z tego, że jest osobą o bardzo nieprzyjemnym charakterze." x bo nazywa rzeczy po imieniu? baby są wredne i gorsze od facetów, Kasia widocznie ma męski umysł i to dostrzega

Nie uważam, że "baby są wredne i gorsze od facetów". Prosze o nie dyskutowanie w moim imieniu bez specjalnego pozwolenia :P A swoje poglądy proszę przedstawiać jako swoje a nie moje.

Gość gość
w dalszym ciągu uważam, że transseksualiści, nie mylić z transwestytami. Prości ludzie często nie odróżniają mentalnego faceta uwięzionego w ciele kobiety od kogoś, kto tylko nosi ubrania płci przeciwnej. Często w jakimś celu konkretnym, ale to już wyższy poziom, nie wnikajmy w szczegóły. W każdym razie częściej mężczyźni przechodzą operacje zmiany płci, więc jak widać kobiety nie są takie beznadziejne i nie doceniane skoro tylu mężczyzn chce nimi być. Zastanawia mnie ta determinacja z jaką dążą do zmiany płci, odwaga i takie ryzykowne decyzje. Efekt końcowy nie zawsze zadowalający, zwłaszcza jak facet już niemłody

Gość gość
taka jakby podwójna osobowość jest ciekawa, co tam zwykłe nudne babsko albo facet

Gość gość
Być kobietą, być kobietą marzysz ciągle będąc dzieckiem, być kobietą, bo kobiety, są występne i zdradzieckie. Być kobietą, być kobietą, oszukiwać, dręczyć, zdradzać, być kobietą nawet gdyby komuś miało to przeszkadzać... To nie ja, tylko fragment tekstu popularnej piosenki z repertuaru Alicji Majewskiej. Kobiety mają trudniejszą do zrozumienia i oceny osobowość, w związku z czym są ciekawsze. Nie wszystkie to tępy dzidy i lalunie, świetnie się sprawdzają w męskich zawodach, kobieta może wszystko. Gry komputerowe to nic takiego i nikogo nie dziwi, że kobiety się zabawiają w ten sposób. Kobieta może być pilotem w liniach lotniczych, dowódcą czołgu, policjantką, żołnierzem i taka na pewno ma ciekawszą osobowość niż pierwszy lepszy facet

Gość gość
gender!

Gość gość
Widzę, że autorka nie miała w swoim życiu do czynienia z interesującymi kobietami. Brak możliwości zwiedzania świata jednak ogranicza człowieka, tak jak brak kontaktu z ciekawymi ludźmi. Internet to nie wszystko i jacyś tam koledzy od piwka i gier zawsze się przydadzą. Coś trzeba robić, żeby się nie nudzić. Mnie się udało spotkać wiele kobiet o niezwykle interesującej osobowości. Głównie w różnych sytuacjach w życiu, nie na portalach randkowych czy jakimś forum . Ciekawe osoby mają jakieś inne sposoby na życie niż bezustanne spędzanie czasu przy kompie

Gość gość
fakt że ciekawych kobiet jest mniej ale są !! ale nieraz nie mówią o swoich przemyśleniach bo dla kobiety to ryzyko odstawać..