Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dbać o siebie aby dłużej wyglądać młodo?

Polecane posty

Gość gość

Jw

Gość gość
a co już 3 z przodu i oznaki starzenia się zauważyłaś ?

Gość gość
Wydaje mi się że kluczową rolę odgrywa odżywanie i ruch. Rok temu byłam zachwycona sylwetką przypadkowo spotkanej na plaży starszej kobiety, emerytka spacerująca z mężem, siwe włosy ale ciało tak jędrne, sprężyste i pełnie witalności, że aż się zawstydziłam. Ważne są też geny, ale na to nie mamy wpływu. Natomiast jeśli chodzi o twarz to podobno mycie twarzy zimną wodą pomaga zachować młody wygląd

Gość gość
- dbać o dietę: mało cukrów (poczytaj o glikacji białek), dużo zieleniny, zdrowych tłuszczy, sporo białka - wysypiać się codziennie, 7 pełnych godzin snu w chłodnym pomieszczeniu to niezbędne dla organizmu minimum - chronić skórę przed słońcem - stosować kosmetyki z antyoksydantami - nie przesuszać skóry ale też jej i nie nawilżać czy nie natłuszczać ponad potrzebę żeby nie zaburzać naturalnych mechanizmów regulacji - regularnie ćwiczyć - nie muszą to być rzeczy intensywne, joga też jest dobrym pomysłem

Gość gość
13:05 przy dwójce z przodu też je widać. Nie ciesz się. Ty również za chwilę będziesz miała 3z przodu. Później 4, później 5itd. PS. Mam jeszcze 2 z przodu. Autorko, ruch, sen i zdrowa zbilansowana dieta. Tak jak wyżej ktoś wspomniał koniecznie ze zdrowym tluszczami. Tłuszcz to najważniejszy składnik naszej diety. Nie wolno go eliminowac. Reszta to dobre kosmetyki i geny na które nie masz wpływu. A propos genów. Na nasz płac zabaw przychodzi od niedawna mama z dzieciakami. Wygląda na taka w moim wieku. No wszystkie myslalamysmy że ma 25-26 lat. A ona przy rozmowie mówi że ma 32. Do tego pory ciężko w to uwierzyć.

Gość gość
" przy dwójce z przodu też je widać" Nie, nie, nie. Kafeterianki i w wieku 50lat mają idealnie gładkie twarze, jędrne piersi, i zgrabne tyłki. Jak to się mówi - wyglądają lepiej od niejednej 20latki :D

Gość gość
Tu autorka, mam jeszcze z przodu 2 ale chce zapobiegać szybkiemu starzeniu. Zastanawiam sie czy kremy w ogóle działają? I czy dobra dieta i ćwiczenia wystarcza?

Gość gość
Pierwsze pytanie - jak wyglądają Twoi rodzice, Twoi dziadkowie, starsze rodzeństwo. Z którymi osobami masz podobny typ skóry etc. Bo jak Twoja rodzina nie ma jakichś super genów, a Ty akurat masz "szczęście" miec jakieś gorsze cechy to cudów nie będzie. Oczywiście dbając o taką higienę życia (sen, sport, dieta) będzie lepiej niż gdybyś tego nie robiła, ale magia nie zadziała.

Gość gość
Nie pal, nie pij alkoholu, wysypiaj sie, unikaj slonca, rob masaz twarzy i cwicz.Mam 34lata i tez ludzie mysla za mam 25lat i nie mowie tylko o moich rowiesnikach, ale i o 25latkach.

Gość gość
Nie mieć dzieci.