Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak prac biale skarpetki?

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj doszlam do wniosku ze skarpetki kosztuja mnie wiecej niz wszystkie ciuchy razem. Dlaczego? Bo po 2-3praniach robia sie szare i je po prostu wyrzucam. I tak co tydzien biegam po nowe skarpetki, bo lubie miec bielutkie. Probowalam roznych proszkow, pralam nawet w chlorze, pralam w 90 stopniach i nic... macie pomysl? Dziekuje ;)

Gość gość perfekcyjna pani domu
namaczaj w arielu przez noc a potem pierz z zagranicznym proszku do białego ( najlepszy chyba Ariel do białego) i będą dlużej białe :)

Gość gość zawadiaka
A ja zauważyłam, że jak w białym mydłem piorę, to są bielsze od tych pranych w proszku.

Gość gość
O, tak nie robilam! Tzn do miski wlac troche wody i zasypac arielem? Duzo go wsypac? Zastanawialam sie tez nad jak9scua skarpet. Kupuje zwykle w hm czy cubusie. Moze powinnam zainwestowac w jakies lepsze?

Gość gość
Co to jest biale mydlo i jak tym prac?

ja brykam czasem w samych skarpetkach i większość brudu schodzi takiego mydełka co jest cała gama produktów czyszczących, zapomniałam:( niemiecka firma, również mają rzeczy do czyszczenia pralek. ale ja nie mam potrzeby noszenia nieskazitelnie białych skarpetek

Gość gość zawadiaka
Chodziło mi, ze normalne jakieś białe mydło, a nie np. o barwie różowej, zielonej itd. Namocz albo w mydlinach, i po godzinie ręcznie wypierz. Albo dwie skarpetki na obie dłoni, do środka mydło i tak jakbyś ręce myła. Wtedy dobrze się dopiorą take co są wyjątkowo brudne.

Gość gość
Normalna kostka Białego Jelenia, na jedną rączkę nakładasz mokrą skarpetkę a drugą namydlasz mydłem i tak po kolei wszystkie skarpetki, potem zostawiasz je w tej mydlanej wodzie na kilka godzin a później wrzucasz takie mokre do pralki i pierzesz. Cały brud pięknie schodzi.

Gość gość
Dlatego ja nosze tylko czarne, albo kolorowe skarpetki:-D

Gość gość
Nosze tez czarne, ale nie zawsze pasuja ;( dziekuje Dziewczyny za pomoc. Bede probowac z tym mydlem!! Super ;) a wiecie w czym jeszcze problem? Ze skarpetki robia sie jakby sztywne. Tylko te nowe sa miekkie, wyprane kilka razy sa takie sztywne, polamane jakby :/ masakra. Wtedy je po prostu wyrzucam, ale to jest po max. 3 praniu!

Gość gość zawadiaka
Sztywne, to chyba nie używasz płynu do płukania. Albo wlej płyn do ostatniego płukania w pralce, albo po wypraniu w misce, przepłukaniu w wodzie, na jakies 5 minut zamocz w wodzie z płynem - ja polecam biały albo błękitny Lenor.

Gość gość
Uzywam plynu za kazdym razem! Ja nie wiem co jest nie tak... jak mam tak szorowac kazda jedna skarpetke mydlem a potem namaczac w plynie to chyba taniej i szybciej wyjdzie kupowac co tydzien nowe :p uzywam glownie softlanu, z Niemiec sobie przywiozlam...

Gość gość zawadiaka
To ja też nie wiem, toż musisz mieć bardzo twardą wodę :P

Gość gość
A moze poprostu kupujesz skarpetki zle jakosciowo. Pomysl o takich z domieszka modalu, beda przynajmniej miekkie i mile w dotyku. Ja piore swoje w arielu i wszystko jest czyste, nawet schodza male plamki. Tylko jest zasada, zeby nigdy nie doprowadzac takich skarpet do max. zabrudzenia. Zawsze nos w domu kapcie. Poza tym buty czesto tez farbuja i skarpety maja potem brzydki szary lub ciemny odcien. Jesli zalezy ci na snieznobialym odcieniu, to kup srodek do wybielania blizny (w sensie swiezego odcienia, nie bielinka czy cos w tym stylu ;-)). Ja kupuje w Rossmanie (Niemcy) taka saszetke z proszkiem (kosztuje malo chyba 1 euro) i wszystko mocze w wodzie min. 2 godziny, potem piore. Polecam ;-)

Gość gość
ja kupuje tylko skarpetki ze stopą i piętą całą czarną, szarą i kolorową, reszta skarpetki biała i po kłopocie :) piorę normalnie z praniem kolorowym

Gość gość zawadiaka
gość 23:33 ......to kup srodek do wybielania blizny .... ;) :D

Gość gość
Ale ja nigdy nie mam tych skarpetek brudnych. Zawsze ale to zawsze w domu mam kapcie. Skarpetki sa czyste, no ale po dniu dobrze wyprac

Gość gość
A gdzie Wy kupujecie biale skarpetki?