Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z was ma białe lub bardzo jasne gumoleum albo linoleum na podłodze w domu?

Polecane posty

Gość gość

Bardzo się brudzi? Ciężko domyć?

Gość gość
Proszę o odpoweidź

Gość gość
Ja miałam taka bardzo jasna biała wykładzinę, coś jak brzoza, lekki wzór drewna i brudu nie było widać. Do mycia leciutko wystarczy zetrzeć, a to tego super trwała w biurze miałam ta wykładzinę a w kuchni panele. Po 4 latach wykładzina jak nowa a panele zajechane, wyglądają jak stare. Niedługo się wyprowadzam i do swojego domu kupuje tez jasna wykładzinę, żadnych paneli więcej.

Gość gość
Dokladnie jak wyżej. W jednym pokoju zlikwidowalam zjechane panele i polozyĺam gumolit,jasny,szary,wzor deski, wyglada tak naturalnie ,nawet w dotyku ma słoje,w komforcie wzor amber. Wszyscy sie nabieraja ze to panele albo deska. Kuzynka na kafelki polozyla w kuchni bialy,świecący w malenkie kafelki i chwalu sobie. Zmieciesz ,wymopujesz i po robocie. Do przedpokoju wybralam juz grafitowa.

Gość gość
ja bylam ostatnio ogladac panele w markecie budowlanym i byly tez takie gumowe panele vinylowe sie nazywaja chyba i nie moglam ich rozroznic od normalnych z tym ze te gumowe byly cieplutkie a normalne panele zimne.

Gość gość
Dzięki za odpowiedź!!! No właśnie ja też pytam z myślą do domu. Chcę dać na cały parter bo nie stać mnie na żywicę epoksydową, a mam wielki parter i chcę żeby wyglądał nowocześnie ale i jednolicie, a nie tu płytka, tam panel. Wylewki wyglądają super ale nie na moją kieszeń. Sęk w tym, że myślę o białej, a w domu są małe dzieci i wiadomo, gotuje się, brudzi, czasem w butach łazi, na rowerkach jeździ w niepogodę Ale skoro w biurze dała radę na tyle osób to może nie będzie tak źle

Gość gość
A zostają na niej szramy po gumowych spodach od obuwia Pamiętam że xyz lat temu w szkole woźne goniły za niewłaściwe obuwie bo podobno brudziło wykładzinę, zostawiało takie gumowe rysy. Ale to było dawno temu i może teraz technologia poszła do przodu?

Gość gość
autorko jak masz dzieci to bedziesz zadowolona. Wykladzina jest ciepla, wiec dzieci moga chodzic w skarpetkach i nie wyziebia sie. Moi rodzice maja tez wykladzine 10 lat i wyglada super, choc oni nie uzywaja tak intensywnie podlogi jak ja, bo sa juz starsi. Jak wyleje sie woda, to wykladzine wysuszysz, a panele zaraz dostana pecherze i bedzie trzeba zrywac. Maja duzo zalet.

Gość gość
Oprócz jednej -są nienaturalne

Gość gość
A czy zostają na niej szramy po gumowych podeszwach od obuwia?

Gość gość
u mnie w biurze nie bylo zadnych rys od butow, a nawet moje szpilki sie nie odgniotly, a chodzilam tam co dzien. Pewnie zalezy od jakosci wykladziny. Slyszalam ze trzeba wlasnie na to uwazac zeby meble sie nie odciskaly, albo jakies ciezkie przedmioty ktore stoja na waskich nogach.

Gość gość
I czy są bardzo śliskie jak jest na niej woda na przykład? Bo chcę też ją dać do łazienki, w której będzie prysznic i będzie się na pewno trochę woda nosiła

Gość gość
to nie sa te same wykladziny ktore byly kilkadziesiat lat temu. Teraz bardziej przypominaja drewno niz panele, bo mozna kupic 3d i maja sloje jak deski.

Gość gość
Wlasnie w komforcie jest duzy wybor,i reszte mieszkania tez zrobie w takiej wykladzinie. Tez do drugiego pokoju chce biała. Nawet jak od butow sie pobrudzi to zmyjesz to,u mnie w pracy takie slady starłysmy gumka do scierania ołowka. Super cieplutko i cichutko sie chodzi.

Gość gość
20:41 ja tez chce wykladzine wszedze taka sama lacznie z lazienka. Mysle ze bardziej sliskie sa kafle, wiec powinno byc ok.

Gość gość
Na wąskich nogach mam niewiele rzeczy, ale one będą w zasadzie stały w jednym miejscu. A krzesła w kuchni (czy jadalni jak kto woli) będą na drążkach --- nie wiem jak wytłumaczyć, chodzi o te przezroczyste z ikei (tobias chyba się nazywają), to myślę że przy częstym odsuwaniu tak nie zjadą tej wykładziny A w tym biurze jakie mieliście krzesła? Pewnie na rolkach? I nie pościerały podłogi?

Gość gość
Ja chcę bez słoi, bez imitacji drewna Chcę gładką imitującą wylewkę epoksydową

Gość gość
Tak, na kolkach. Podloga w tym miejscu wyglada idealnie, a tez sie na poczatku balam ze sie odcisnie.

Gość gość
Ooo, pomysł z gumką super!

Gość gość
ja bym sie bala zrobic taka gladka podloge. Ale to wynika z tego, ze duzo pracuje i nie chcialoby mi sie tak czesto sprzatac, zeby ta podloga wygladala ladnie.

Gość gość
No dlatego pytam Ja może z mopem latać nie będę, ale sprzątamy w miarę regularnie ze względu na dzieci

Gość gość
Ciekawie wyglada ta wylewka, a nie myslalas o jasnym szarym badz bezowym ? Bialy wyglada super ale nie wiem czy jest uzyteczny. Nie widzialam u nikogo bialych podlog.

Gość gość
Myślałam o szarym ewentualnie, ale musiałby to być bardzo jasny szary, żeby się za bardzo nie odcinał (kuchnia, która ma być centrum parteru ma być biała i ściany wszędzie białe). No ale jak dam jasny szary to ryzyko zabrudzenia będzie takie samo jak na białym, prawie bez różnicy Beż jest ciepłym kolorem i by odstawał nawet jeśliby był bardzo jasny. Całość w zamyśle ma być utrzymana w chłodnej kolorystyce.

Gość gość
Wystarczy ze ktoś kichnie podczas obiadu w tych waszych całych białych jak laboratorium kuchniach i wszystko do czyszczenia i malowania Hahaha

Gość gość
A niech sobie kicha. Glazurę raczej łatwo wyczyścić. A ty z ciemnych jedzenia po kichnięciu nie ścierasz :P Tylko tak sobie leży aż zaschnie i samo odpadnie? :D Rozbawił mnie ten komentarz.

Gość tonissik
gumoleum to najgorsza podłoga jaka może być, kiedyś mieliśmy i było okropne, rysy, odkształcenia. nigdy więcej. teraz mamy drewnianą podłogę z artcore i jestem zachwycona i jakością i trwałoscią a dodatkowo wygląda o wiele lepiej