Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zmiany w służbie zdrowia?

Polecane posty

Gość gość

Hej, na pewno już na ten temat rozmawiacie w poszczególnych wątkach, ale chciałabym uporządkować sobie wiedzę w tym temacie. Te zmiany od 27 czerwca, to jakaś masakra... teraz będzie się jeszcze dłużej czekało na zabieg na zaćmę skoro likwidują placówki. A jak to będzie z wyjazdami zagranicę? Też mają być obostrzenia? Bo mama ma zaćmę i zastanawiam się czy muszę się śpieszyć z wyjazdem do Lexum do Ostrawy czy mimo tych zmian będzie taka możliwość? Ktoś wie?

Gość gość
Jeśli zmiaany, to tylko na gorsze, niestety

Gość AlicjaWkrainieCzarów15
Hej . Tzn , na pewno będzie coś takiego ,ze jak będziesz chciała mieć zabieg w ramach dyrektywy transgranicznej , czyli też mieć zabieg w krótkim terminie tak około 14 dni od badań kwalifikacyjnych , to po tym 27 czerwca , ten zabieg będzie tylko pełnopłatny . Teraz do tego czasu jak się zdecydujesz na zabieg , to dostaniesz zwrot z NFZ . Moja babcia był a w Lexum na zabiegu zaćmy i warto było oczko.gif W sumie kosztował ją niecale 500 zl

Gość AlicjaWkrainieCzarów15
Hej . Tzn , na pewno będzie coś takiego ,ze jak będziesz chciała mieć zabieg w ramach dyrektywy transgranicznej , czyli też mieć zabieg w krótkim terminie tak około 14 dni od badań kwalifikacyjnych , to po tym 27 czerwca , ten zabieg będzie tylko pełnopłatny . Teraz do tego czasu jak się zdecydujesz na zabieg , to dostaniesz zwrot z NFZ . Moja babcia był a w Lexum na zabiegu zaćmy i warto było oczko.gif W sumie kosztował ją niecale 500 zl

Gość gość
@AlicjaWkrainieCzarów15 Czyli nie będą już zwracać kosztów z NFZ po 27 czerwca, czy na jakich zasadach to będzie? Ja całe szczęście mam zabieg pod koniec maja poprzez One Day Clinic http://www.onedayclinic.pl/, ale jestem ciekawa jak to się zmieni po tej ustawie.

Gość rexin
Wreszcie ktoś zebrał wszystkie informacje w jednym miejscu. Też słyszałam o tych zmianach, ale różnie ludzie pisali i nie wiedziałam już w co wierzyć. Moja babcia miała po wakacjach jechac do Ostrawy na zabieg do Lexum, ale musi w takim razie szybciej pojechać, żeby zdązyć przed zmianami.

Gość gość
no wyskoczyli z tymi zmianami, babcia też musiała przyśpieszyć decyzje o wyjeździe właśnie do Lexum w Ostravie, bo to ostatni dzwonek żeby na pewno dostać ten zwrot....

Gość selias
no tak, ale teraz też można spokojnie wyjechać, jest dalej ta możliwość i nawet mają teraz wyjazd za 0 zł do Lexum. I myślę, że dalej jest to szansa na poprawę wzroku!

Gość RitaHayworth
Ale jest też dobra wiadomość ;) Jak chociażby możliwość zoperowania się w Optegrze za 1999 zł ;) jest to najlepsza oferta z dostępnych na rynku;)