Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

escherichia coli w pochwie

Polecane posty

Gość gość

Witajcie wyszło mi w posiewie pochwy ze mam właśnie ta bakterie. Dostałam leki. Ale czy nie powinien też leczy się mój mąż ? Nie zapytałam o to ginekolog. Ponadto pod koniec czerwca chciałam stara się o 2 dziecko powiedziała żebym wybrała leki i do dzieła. Nawet nie mówiła zebym odczekala miesiąc 2. I nawet nie musze zgłosić się na wizutęsknieniem kontrolna. Byłam u lekarza prywatnie . I do tego oszukala mnie na 20 zł za mało mi po prostu wydała ale to już mniej ważne. Pewnie przez to ze nie tłumaczyła ze nie mam się czym martwić ze wyleczymy tylu lekami i do starania. Co myślicie ? Mialysciee ta bakterie ?

Gość gość
kiedys mialam, facet nie musial sie leczyc

Gość gość
Sama jestem z tym problemem. ?

Gość gość
Generalnie leczenie samej Ciebie nie ma najmniejszego sensu, jeśli wspolzyjecie. U nas było odwrotnie i do czasu wyleczenia męża i zrobienia kontrolnego badania które wyszło prawidłowo(2 miesiące leczenia) nie było mowy o współżyciu. Ja nie chciałam brać antybiotyku, bo moj***adania były ok. Ale musicie przebadać się oboje.

Gość gość
E.coli to bakterie bytujace normalnie w ..odbycie. Moga zostac latwo przeniesione do pochwy. Dbajcie szczegolnie o higiene intymna przed i po stosunku z uzyciem plynow do hig. intymnej. Przestrzegaj mycia od gory do dolu ;)

Gość gość
Ale ja tego wszystkiego przedtrzegam kochane nie rozumiem jak to mogło się stać. A mój lekarz nie kazał mi nawet przyjść na badania kontrolne tylko od razu zachodzić w ciążę tak jak planowałam. Jestem tą sytuacją załamana. I jeszcze widzę ze mało piszecie...

Gość gość
A co jeśli jej nie wylecze ? I zajde w ciążę ? Hyba powinnam zmienić lekarza ?

Gość gość
Tak się kończy anal

Gość gość
19.37 to nie jest jedyną przyczyna!

Gość gość
Zakladaj tampony ze swiezego kefiru.

Gość gość
Up

Gość gość
Wylecz i idź na kontrolę

Gość gość
nie przejmuj sie, to czesto sie zdarza bo mamy pochwe blisko o***tu, latwo przeniesc bakterie. ja bralam takie spore zolte piguly dopochwowe,bardzo brudzily, ale pomogly. facet nie musial nic brac

Gość gość
Jak ja nie mogę przestać o tym myśleć. NAWET LEKARKA NIE KAZAŁA MI PRZEJŚĆ NA KONTROLĘ. No i tak jak pisałam ciałam się starać o 2 dziecko a oba powiedziała ze do dzieła.... i nie kazała się niczym martwić. Myślicie że powinnam iść do innego lekarza ?

Gość gość
Bez kontroli po przekroczeniu i ponownym badaniu to nonsens. Antybiotyk dla was dwójki jeśli wspolzyjecie.

Gość gość
Ja tez mialam te bakterie i inne. Dostalam amtybiotyk na ktore byly wrazliwe.kontrolny posiew, ktory wykazal ze jednak nie pomogl do konca. Nastepny antybiotyk i tabletki dopochwowe robione na zamowienie. Kontrolny posiew , ktory pokazal ze jest ok.kontrolny trzeba zrobic po ok 2 tyg.od zakonczenia leczenia.do tego priobiotyki doustne , a po leczeniu dopochwowe. Wczesnie non stop stany zapalne leczone na oko.po yej kutacji mam spokoj juz pare lat. Maz nie byl leczony.

Gość gość
To jest właśnie największy błąd, leczenie jednego partnera. A powiedzcie mi proszę, czy jak macie grzybicę pochwy czy leczycue partnera?

Gość gość
Up

Gość gość
Miałam bardzo podobnie jak gość z 21:17...na ecoli w pochwie tylko antybiotyk i to podobno najlepiej dopochwowy, który czasem zadziała dopiero za 2,3 podejściem...mój mąż też nie był leczony...

Gość gość
Co za cholestwo. Ja miałam w ciąży i bardzo możliwe ze nawet wcześniej bo nikt mi nie robił wymazu z pochwy a miałam non stop zapalenia pochwy wyleczyłam się jednym antybiotykiem. Ale cała się telepalam. Zrób sobie po leczeniu badanie moczu i wymaz z pochwy żeby zobaczyć czy na pewno się wyleczylas.

Gość gość
Up

Gość gość
Partner nie przenosi E.coli, chyba ze reka, sorry. Albo penisem dotknal przedtem okolicy o***tu. Inaczej jest w przypadku grzybicy, wtedy oboje partnerzy musza byc leczeni. Po kuracji antybiotykowej i kontroli pij kefir probiotyczny z zywymi bakteriami kwasu mlekowego i zaloz tampon zamoczony w kefirze. To wprowadza naturalna flore do jelit i pochwy.

Gość gość
Tampony do pochwy w krfirze ? Serio Mówisz ? Bo jestem gotowa to zrobić tylko na razie mam leki dziś sobie kupilam lacibios femina doustnie

Gość gość
Wymaz z qt*** sa partnera koniecznie .I pomysleć że może z kimś na boku bryka ...

Gość gość
Up

Gość gość
Nie chce zakładać nowego wątku. Ale dzisiaj się dowiedziałam że również mam to świństwo.. Biorę furagine.. Jak można się tym zarazić, czy zarażę domowników a może zaraziłam sama siebie (obstawiam ta opcje bo miałam wyjawiona pochwe i parę razy przy podcieraniu miałam tam kal)..?? Pomocy.. To dopiero początek a już nie mam siły.

Gość gość
Ja na to brałam autoszczepionke bo nic innego nie pomagało. Zawsze mnie zastanawiało że jak ludzie stosują sex analny i tego nie mają. Ja nigdy tego nie robiłam a miałam. Chyba że oni mają i nie wiedzą że mają i żyją z tym świństwem.

Gość gość
Ja mam wizytę w czwartek.. To może się dowiem.. Najbardziej się boję że nie uda mi się wyleczyć i innych zaraze... Od stycznia lecze się na wszystko co możliwe ale dopiero trzecia lekarka zrobiła mi posiew.. Oczywiście wszystko prywatnie :/