Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość321

Imię dla syna

Polecane posty

Gość gość321

Co myślicie o imieniu Stefan?

Gość gość
Mi się średnio podoba :/ Gdybym miała wybierać imię dla syna to zastanawiałabym się między: Bartek, Wojtek, Szymon, Adaś, Igor, Wiktor :)

Gość gość321
Bartek i Adam bardzo źle mi się kojarzą, Igor i Wiktor nie podobają mi się a Wojtek i Szymon występują w najbliższej rodzinie.

Gość gość
jest ok

Gość gość
Po co się pytasz tu na forum? Chcesz żeby kafeteryjne pustaki decydowały o imieniu dla twojego dziecka

Gość gość
Mi sie srednio podobalo, ale teraz uwazam, ze ma cos w sobie.

Gość gość
Nie, nie rób dziecku krzywdy, bo to on później zostanie z tym imieniem w szkole i na podwórku, a ty nie będziesz słyszeć, jak mu dokuczają. W naszym bloku mieszka Alan. Nigdy nic do tego imienia nie miałam. Zwykłe imię, a dzieci krzyczą anal. Chłopak niby nic sobie z tego nie robi, ma mnóstwo kolegów, jest lubiany, ale swojego wysłuchać musi.

Gość gość
A co ma Stefan do Alana? To imiona z zupełnie innej kategorii. Stefan to stare typowo polskie imię od czasów Mieszka a Alan.... To nalecialosc z zachodu

Gość gość
Paskudne

Gość gość
A mnie się kojarzy z chomikiem

Gość gość
A co ma Stefan do Alana? To imiona z zupełnie innej kategorii. Stefan to stare typowo polskie imię od czasów Mieszka a Alan.... To nalecialosc z zachodu

Gość gość
Nie mają nic wspólnego. Mam na myśli to, że ona są rzadkie. No nie czarujmy się, Stefan to nie jest popularne wśród dzieci imię i one nie będą zastanawiały się nad jego pochodzeniem. Wymyślą coś głupiego, a później dzieciak będzie się wstydził. Żyjcie swoim życiem i pozwólcie dzieciom żyć w spokoju, a nie wymyślajcie wielce starodawne i oryginalne imiona, które do dzisiejszych czasów pasują, jak pies do jeża.

Gość gość
Stanisław Antoni Franciszek i Jan to też stare imiona w czym gorszy jest Stefan?

Gość gość
Stefan to polskie imię jeszcze z czasów Mieszka? :D hahaha

Gość gość
Mieszko panował w 960 a Stefan 1 na Węgrzech w 997 więc imię pochodzi z czasów Mieszka 1 co prawda upowrzechni się w Polsce dopiero w średniowieczu co nie znaczy że nie istnialo

Gość gość
Teraz modne sa imiona przedwojenne, ale imie Stefan kojarzy mi sie z kims starszym i ogolnie z mezczyzna nieudacznikiem, cos jak Czeslaw, Wieslaw,Maryna. Artur jest ok, oskar i ludwik wydumane, ciezki wybor ;)

Gość gość
Stanisław Antoni Franciszek i Jan to też stare imiona w czym gorszy jest Stefan? Te 3 imiona sa super, ale nie Stefan, a zreszta to wegierskie imie Stefan Batory, ale nie nazywaj tak swojego dziecka. Zdrobnienia tych imion, a przewaznie uzywa sie zdrobnien: stasio - tylko mama staszek, antos antek, franio franek, no i stefcio, stefek.

Gość gość
To Otton też jest starym imieniem z czasów Mieszka.

Gość gość
Stefan kojarzy się ze starym dziadkiem, ale w złym kontekście. Będą się śmiali z Twojego syna, dzieci są okrutne.

Gość gość
To może jeszcze bardziej skrzywdz dziecko i daj: Alfons, Wacław, Eustachy, Izydor, Zbigniew, Marian, Wiesław, Ryszard, Janusz, Zdzisław a może Maria- stare męskie imię :)

Gość gość
Stare piękne polskie imiona.

Gość gość
100 razy lepsze niż Stachu to dopiero krzywda

Gość gość321
Dziękuję serdecznie za opinie, byłam ciekawa odbioru imienia. My już zdecydowaliśmy ;), argument pod tytułem skrzywdzisz dziecko imieniem nie przemawia do mnie z kilku względów po pierwsze możesz dać najzwyklejsze i najbardziej oklepane imię a nie masz gwarancji, że nikt mu / jej dokłuczać nikt nie będzie. Po drugie imię jest normalne nie jest udziwnione nie będzie utrudniać życia w urzędach, szkole itp. Faktycznie zdrobnieniu Stefek nie jest najpiękniejsze, ale nie do każdego pasują zdrobnienia i nikt nie używa wszystkich. Ja mam nadzieje, że oryginalne imię może pomóc nie zaszkodzić oczywiście w granicach zdrowego rozsądku. A co do najpopularniejszych imion dla dziecka też nie jest super gdy jest 10 Jasiem i mimo, że jest to popularne imię to te wszystkie dowc**y... Oczywiście nie będzie dotyczyć to każdego Janka, ale niektórych na pewno. Także dziękuję i pozdrawiam

Gość gość
Rozsądne podejście, to Twoje dziecko, a na Kafe nie dogodzisz nikomu. *znam dwudziesteletniego Stefana, mądry, przystojny chłopak i jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy wyśmiewać się z niego. Jak z każdego człowieka, więc dla mnie bez różnicy czy dziecko ma na imię Władek czy Alan. :)

Gość gość
Mam kolegę Stefana i wszyscy mu mówią Stachu. Bardzo pozytywnie mi się kojarzy. Imię Stefan ma teraz swój renesans w Niemczech i Skandynawii. :)

Gość gość
Ja zdecydowałam ze gdy będzie synek damy mu na imię Błażej lub Ksawery :)

Gość gość
Bardzo ładne. I Stefek i stefcio tez.

Gość gość
Ładne imiep