Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

14 letnie gowniary gorsze niż bandyci spod rynsztoka :o zobaczcie to! link

Polecane posty

Gość gość

http://wiadomosci.wp.pl/wstrzasajace-nagranie-nastolatki-skatowaly-kolezanke-przed-szkola-w-gdansku-6122160641116289a w głowie się nie mieści! pomijając, ze to co robią te patologiczne pomioty jest nie do przyjęcia zachowanie stojących gapiow jest równie karygodne! Albo tych co przechodzą i nawet się nie wzdrygna, jakby dziewczyna na chodniku była niewidzialna! Pytanie do was rodziców - jak wychowujecie dzieci, ze nie sa wrażliwe na czyjąś krzywdę?! Jak to możliwe, ze stoi grupka kilkudziesiecu osób i NIKT nie reaguje?!!! Taka patologia jak te sciery z filmiku przeraża mnie mniej niż wszechobecna znieczulica :o tam było tyle ludzi, ze mogli te awanturniczki wstrętne pogonić gdzie pieprz rośnie! Ja takich sytuacji pamiętam wiele, że ktoś do kogoś z łapami skakał, ale tych kogucikow się rozdzielalo. To było tak naturalne jak za przeproszeniem zrobienie kupy o poranku. Jestem zszokowana zniesmaczona i przede wszystkim przerażona na myśl, ze moje male 7 letnie dziecko moze przebywac w jednym budynku z takim agresywnym nie mającym hamulców elementem, marginesem społecznym. A to jest nieuniknione bo patologia nie jest widoczna gołym okiem, bo patologia to nie tylko alkohol...

Gość gość
Mam nadzieje ze wyślą do poprawczaka te małe zdziry i rodzice jeszcze będą bulic odszkodowanie

Gość gość
Na szczęście dziewczynie nic poważnego się nie stało mimo, ze wyglądało to na prawdę groźnie. Wyczytałam gdzieś, ze te 14 latki były już notowane przez policję. No ludzie! 14 latki już mają kartoteki w policyjnych rejestrach?! :o i nikt nic z tymi zdemoralizowanymi pomiotami nie robi?! I one chodzą do szkoły zwyczajnie z normalnymi dziećmi? Mój syn ma dopiero 5 lat, ale jak pójdzie do szkoły to chyba każdego dnia będę drzec czy wróci żywy czy w czarnym worku :o jeden niefortunnie zadany cios i po dziecku :( gdyby ten but wylądował na skroni a nie na twarzy mogło dojść do najgorszej tragedii. Śmierci tej bezbronne dziewczyny...

Gość gość
W sumie autorko nie wiem, na kogo twoje aktualnie 7 letnie dziecko wyrosnie za 7 lat i jak sie bedzuie zachowwyac w wieku 14 lat. Wplyw otoczenia, srodowiska w jakim przebyw a poza domem naprawde potrafi dzieciaka zmienic niedopoznania. w DOMU MOZE BYC Do rfany przyloz, a poza domem przy kolegach aby nie wyjsc na "cieniasia" moze niezle wybryki odwalac. I napisze od siebie. Moja mala majac 5 lat byla zupelnie inna, a mając 10 lat to ja myslalam, ze ja to dziecko ubije na miejscu , bo do takiej bialej gorączki byla wstanie doprowadzic mnie. Nie!! zadne zaniedbanie wychowawcze, ale wplyw otoczenia swoje robi. Moze i tak sie stac, ze za te 7-8 lat twoje dziecko nie o tyle moze byuc oprawcom , ale moze byc wsrod tych gapiow i nie zareaguje nijak bedąc wsrok np 50 gapiow , bo bedzie doskonale wiedziec, ze on sie stanie lupem za kilka dni a jak nikt nie reaguje to i mu odwage odbuierze, bo nie bedzie chcialz siebie robic jako jedyny tego co go moze spotkac na miejscu pokrzywdzionego

Gość gość
Nie obejrzałam całego, bo nie mogę patrzeć jak znęcają się nad tą dziewczynką. Przecież to jest straszne, jak reszta tych dzieciaków mogła przechodzić koło tego obojętnie i nie zareagować. A ten gnój co to nagrywał jest tak samo winny. Biedna dziewczyna. Jakby to było moje dziecko, to osobiście bym zrobiła porządek z tymi gówniarami.

Gość gość
autorze debilu to nie sa zadne gowniary tylko mlodzierzowka KODu

Gość gość
18:23 Piszesz bez ładu i składu. Wybacz. Mój syn ma 5 lat nie 7. I to moja już w tym glowa jakie towarzystwo będzie miało moje dziecko. Bo to jest tylko i wyłącznie kwestia braku wychowania i tego, ze mamunia z tatuniem nie mają czasu dla dziecka więc te biega samopas i robi co chce. Moi rodzice znali moich znajomych i nie było w moim towarzystwie takiej patologii. Sama wręcz stronilam od takich osób. I to ode mnie zależy jakie moje dziecko będzie miało towarzystwo bo ja to będę kontrolować. I tyle. A za jeden tego typu wybryk miałby smarkacz areszt domowy zawozenie do szkoły i ze szkoły i zero przyjemności. Choćbym miała wszystko do piwnicy wynieść to trudno. Z resztą to w dziecku trzeba tlumic od małego bo każde ma zapędy do bitki, ale ja nie robię tak jak np. moja znajoma, która się cieszy, ze jej 5 latka sobie nie daje w kasze dmuchać i potrafi kogoś uderzyć :o

Gość gość
gość dziś - co bys konkretnie zrobila? a no nic bys nie zrobila, bo prawo chroni te bezmozgie zdeprawowane hołoty. Cokolwiek bys zrobila to i ty mialabys na bakier z prawem , chocbys tknela je jendym paluszkiem to ty bys sie ciągala po sądach nie zdajac sobie sprawe ile nerwow kosztowaloby cie to

Gość gość
18:37 Nie durniu. To jest przykład patologii, która aktualnie żywię ja i inni podatnicy dzięki PIS.

Gość gość
O ile u dziecka wczesnoszkolnego jak najbarzdiej mozesz miec wplyw na znajomych i sordowisko w jakim sie obraca. Tyle u gimnazjalisty 14-15 latka nie ma szans, abys znala WSZYSTKICH z jego szkoly i z kim przebywa na szkolnej przerwie w jakim towarzystwie sie obracajac w szkolnych scianach. Jest to nierealne abys ty kazdego znala . Utopia. W moich i twopich czasach nie bylo takiego barychla, bylo inne wychowanie. Byly nieliczne przypadki agresorki, bojek ,ale nienagminne jak dotychczas

Gość gość
gość dziś - ja nie pisze, ze twoj syn za kilka lat stanie sie chuliganem. Tylko podalam przyklad , ze bedąc swaidkiem chuliganki stojąc w grupie kilkudziesieciu gapiow nie mozesz dac reki ze pon napewno JEDEN JEDYNY zareagowalby na bicie kogos . Nie jest to takie pewne. Dzieciarnia nastoletnia nie koniecznie lubi wychylac sie poza szeregi i robic z siebie donosiciela i jak widac nikt niue miakl odwagi z tych gapiow jakkolwieki zareagowac, bo sie bali potepienia i linczu i za kilka klat twoij syn moze byc wsrodn tych gapiow. Nie musi byc agresorem, moze poporstu bac sie jako jedyny zareagowac wiedza co go spotka za reakcje

Gość gość
18:47 Wystarczyłoby aby zareagowała jedna osoba i już kilka kolejnych poszloby za nią. Nie mów mi, ze nie. Mam zatem nadzieję, że syn wda się we mnie bo ja choć mam 158 cm wzrostu i 45 kg wagi zawsze stawalam w obronie. Bo się nie boję. Bo nie pozwolę żeby ktoś na moich oczach krzywdzil kogokolwiek! I to będę wpajac mojemu dziecku. I nie raz dostałam po pysku za kogoś, ale zawsze ktoś reagował ZAWSZE! W myśl zasady, ze w grupie siła. Tak jak te były silne w kilka tak silne byłyby inne nastolatki w grupie. I te gowniary uciekalyby gdzie pieprz rośnie.

Gość gość
Masz prawo miec taką nadzieje i snuc scenariusze o perfekcyjnym wychowaniu wlasnego dziecka. Zycze ci tego z calego serca , bo i to w moim interesie rowniez ,kiedy np mi sie krzywda moze dziac ,aby potencjalny twoj syn stanąl w obronie ,ale teoria teorią, a zycie zyciem. Przepraszam cie, ale jak widac na tym filmiku banda gapiow licząca conajmniej 50-60 osob i co? ANI jedna osoba nie rzucila sie na ratunek pokrzywdzone, ANI JEDNA . Zatem nie bylaym zdziwona jakby wszyscy rodzice tych nastolatkow byliby swiecie przekonani do tej pory ,ze kazde z ich dzieci pomogloby w takiej sytuacji ppokrzywdzonej, a co widzimy? ani jedna osoba nie raczyla jakkolwieik zareagowac i daje sobie glowe sciac ze wszyscy by rodzice pisali jak ty, ze moje dziecko by jako jedyne z calej grupe wywralo sie na pomoc... pozyjemy zobaczymy. Ja tobie zycze sukcesow wychowawczych

Gość kosiara metalowa
Co się dziwicie? Wystarczy kafeterię poczytać. Wyzywanie od suk, szmat, ku/rew, hejtowanie (nawet zmarłych), nienawiść i wyzywanie od debilek za to, że ktoś je ciemny chleb, a nie biały, że ktoś pracuje tu zamiast tam to tutaj codzienność. Wasze córeczki będą takie same jak wy.

Gość gość
hahaha o tym samym sobie pomyślałam. Wystarczy wejść na ten dział żeby zobaczyć skąd się takie małe SS-manki biorą.

Gość gość
dać im jeszcze 1000+, będą wtedy miały siłę od razu zabijać bo będą dobrze odżywione dopalaczami

Gość gość
być może gdyby grupa gapuow była mniejsza to ktoś by zareagował. niestety psychologia tłumu się kłania. jestem ratownikiem medycznym i nie raz widzę jak w środku miasta tłum ludzi i ktoś leży i nikt nie pomaga. znajdzie się ktoś kto zadzwoni na pogotowie ale już podejść i sprawdzić czy wszystko jest ok to chętnych brak. wiecie co w takiej sytuacji trzeba zrobić? spojrzeć na konkretną osobę, tak żeby wiedziała ze do niej właśnie mówicie i powiedzieć: pomóż mi. wtedy nikt nie odmowi-przynajmniej jak pracuje 17lat to nigdy mi się to nie zdarzyło. fakt ze i widząc ratownika inaczej ludzie reagują. ale nie raz będąc gdzieś po pracy udzielalam komuś pomocy to jak spojrzałam na konkretną osobę i ona wiedziała ze to do niej mówię to od razu przystepowala do działania bo już wtedy nie myśli a może ten facet po lewej pomoże, albo ta babka w zielonym płaszczu tylko czuje odpowiedzialność ze do tej konkretnej osoby się zwracacie. gdyby ta dziewczyna zawołała np Asia pomóż mi to wierzcie lub nie ale ta Asia by jej pomogła. gdy potrzebujecie pomocy to nie wolajcie niech ktoś mi pomoże tylko zwracacie się do konkretnej osoby. A gdy ktoś Was napadnie to krzyczcie ratunku pali sie-wtedy przebiegnie dużo osób, więcej niż gdy zawołanie ze ktoś Was bije czy napadł.

Gość gość
Jestem w szoku jak zobaczyłam te agresywne małoletnie suki. A jeszcze bardziej gdy pokazali ten tłum kikkudziesięciu uczniow tchórzy nie potrafiących zareagować. No coż... pokolenie od pokazywania dziubkow na fejszbuku i wypinania d**y

Gość gość
TE bandytki i sadystki one maja identyczne mamusie...Widzialam postawe ich matek pokazywaly f******u reporterom.Zero pokory czy wstydu.Takie chamstwo ordynarnosc i agresja nie bierze sie znikad.Mamusie i corunie kopie.Zycze z calego serca zeby trafily za kratki albo do poprawczaka

Gość gość
Właśnie też tak pomyślałam jak mamusie pokazali, jaka matka taka córka bo nie wyobrażam sobie żeby normalna matka pokazała środkowy palec.

Gość gość
Serio? Tak się zachowała matka? Tego nie widziałam. Dno dna i dwa metry mułu :o i jak pomyślę, ze taka patologia ma teraz piątkę dzieci i pobiera 2500 zl to mnie trafia jasny szlag :o

Gość gość
Najbardziej dotkliwą kara dla tego typu ludzi jest kara finansowa. Za każdy wybryk dziecka mandat dla rodziców. Jak nie płacą komornik. Za każdym razem. Mamusia ze trzy razy zaplacilaby 2000 to dzieci byłyby dopilnowanie. Teraz nikt nic nie może zrobić, wszyscy gadają, same mądrości, a działania z nikąd. Totalna spychologia. Młodzież nie reagowała, bo taka jest prawda o tłumie. Masa. Stoi i nikt nie chce się wychylić. Dobrze napisał Pan ratownik, trzeba poprosić o pomoc kogoś konkretnego. Może zadziałać.

Gość gość
Ja dziś widziałam w Warszawie grupkę podobnych małolatów 2 dziewczyny i 3 chłopaków (13- 14 lat) Odzywali się do siebie słowami k*urwo zamknij mordę, spierd*laj ch*uju itp. , w autobusie pełnym ludzi. Potem jedna z dziewczyn zaproponowała im maryśkę, którą rzekomo ma w "piź*dzie bo tam nikt nie znajdzie" a druga chwaliła się "niezłą zwałą" po dopalaczach. Nie wiem skąd się takie patole biorą

Gość gość
Gdańsk to patologiczne miasto :O pamiętacie Anię która ok10 lat temu powiesiła sie tam na skakance molestowana i zaszczuta przez gnojów z gimg****a ? Wtedy sprawę próbowało wyciszać kuratorium obsadzone przez PO (póżnieszy najgorszy w historii RP minister oświaty Katarzyna Hall między innymi , chlipająca nad sprawcami ) . Dziś niby rządzi kto inny -zobaczymy co będzie dalej, czy zrobią pokazuwę w stylu "patrzcie gimy to syf mieliśmy rację " a potem zamiotą sprawę czy zrobią coś systemowo .. .Swoją drogą widać że belfry nic nie robią z pato w szkołach .