Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Kuna na poddaszu

Polecane posty

Gość gość

Od pewnego czasu mamy ogromny problem z kunami domowymi. Upodobały sobie nasze poddasze i jak tylko uda się jedną wypędzić zaraz wraca inna. już nie wiemy co robić.. znacie może jakiś sposób albo firmę, która potrafi zabezpieczyć dom przed takimi gryzoniami u nas w okolicy(Mrągowo) ???

Gość MLXIII
pomogę , metoda sprawdzona ! - należy się udać do ogrodu zoologicznego z flaszką dobrego alkoholu i pudełkiem kartonowym lub wiaderkiem i poszukać pracownika, który się zajmuje drapieżnikami typu tygrys, lew, lampart , wilk itd. i zwyczajnie poprosić pracownika ZOO o trochę sierści drapieżnika, mogą być także odchody tych zwierząt i podarować flaszkę, wystarczy te 'zdobycze' rozłożyć na poddaszu domu i po problemie, powodzenia !

Gość MLXIII
p.s. co z tym Waszym zamkiem krzyżackim w Mrągowie, czy kobieta nadal straszy w zamku ?

Gość gość
To sympatyczne zwierzątka :-) Ja tam bym oswoił :-) Z kunami nie mam doświadczenia ale dziki piwniczny szczur z ręki mi jadał i bardzo się cieszył kiedy tam zachodziłem ;-)

Gość gość
Ma przerwę w straszeniu ;-) Teraz musi się pozbyć kun z poddasza ;-)

Też mam problem z kunami i teraz bez zartów - macie na nie jakis skuteczny sposob?

Gość MLXIII
to nie jest żart, sprawdzone !

Gość gość
Można kupić jakieś pułapki na kuny ale jeżeli chcesz mieć sprawdzony sposób to dzwoń do firmy rmax i pytaj o instalację elektryczną. trochę to kosztuje ale na zawsze załatwia problem z gryzoniami na poddaszu :)

Gość gość
Nie koniecznie. Taka instalacja faktycznie jest bardzo skuteczna ale raczej jeżeli ktoś ma notoryczne problemy z gryzoniami. Jak jedna sporadyczna kuna to lepiej kupić pułapkę żywołowną. Rmax właśnie takie sprzedaje i moim zdaniem mają najbardziej efektywne :) trzymam kciuki

Gość gość
Ja testowałem wszystkie sposoby, o których przeczytałem tu: http://firmanaczasie.pl/dostepne-na-rynku-odstraszacze-kun/ Żywołapaka ok, tylko złapać trudno i jak się wywiezie, to po pewnym czasie znajdzie się kolejna na jej miejsce. Ja postawiłem na te elektryczne pastuchy na rynny. Od tamtej chwili spokój.

Gość fifeusz

u mnie też sie zaległo to ch.lerstwo !!

Gość mirelka

Kuny nie lubią zapachu psów (sprawdzone info). W dino wypatrzyłam odstraszacz w woreczkach kunagone z mieszanką psiej sierści i to naprawdę działa. Nie śmierdzi, nie zabija futrzaków tylko je odrzuca zapachem że się wyniosły ode mnie na dobre.

Ja miałem kuny z małymi. Zrobiły one szczelinę w podbitce dachu. Wpadłem na pomysł . Kupiłem świece dymne stosowane na owady i małe gryzonie znanej firmy. Przyłożyłem świecę  do owej szczeliny. Dym rozprzestrzenił się po dachu. Po 2 dniach takich zabiegów kuny się wyniosły. One mają wrażliwy węch i widocznie nie akceptowały takich zapachów. Może już nie wrócą.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować