Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama synana

Do mam dziewczynek. Pomóżcie jakoś ją zaplanować ;)

Polecane posty

Gość Mama synana

Mamy syna :) Zaczynamy starania o drugie. Byłoby pięknie mieć córkę i wiem, że szansę są 50/50, ale może potraficie coś doradzić? Oczywiście nie nakręcam się i traktuje to z przymrużeniem oka ;) ale mimo to mamy zamiar starać się raczej przed owulacją, a nie w jej czasie czy po niej. Syna mamy na 100% z dnia owulacji (w punkt) więc może faktycznie coś w tym jest? Co jeszcze możecie polecić? Z którego dnia cyklu są wasze córki? Dodam jeszcze, że naturalnie jak będzie synek to też dobrze :)

Gość gość
Moja 30 letnia corka byla planowana. Zapoznaj sie z metoda sluzowa Billingsow i sposobem planowania plci! W necie jest duzo info ale jest tez duzo ksiazek, ja mialam stara sprzed ...32 lat.

Gość gość
Ta metoda pozwala określić początek dni płodnych, szczytu płodności i jej zakonczenia w danym cyklu, ale nie wskaże kiedy robić daną płeć.

Gość gość
Up

Gość gość
Ja sie Kochalam przez tydzien pod rzad przed okresem, okres byl inny niz zwykle krotszy o dwa dni i nie tak obfity. Nastepna miesiaczka juz nie przyszla :-) corke mamy.

Gość gość
Po pierwsze musimy mieć świadomość, że dużo zależy od momentu, w którym dochodzi do zapłodnienia. Dlatego przed planowanym poczęciem warto stworzyć kalendarz płci i dokładnie obserwować moment owulacji. Plemniki, które próbują dotrzeć do komórki jajowej dzielą się na dwa rodzaje - niosące chromosom męski i żeński. Te pierwsze są bardzo szybkie, ale żyją krótko. Natomiast drugie poruszają się wolniej, za to potrafią dłużej przetrwać. Żeby spłodzić dziewczynkę należy więc współżyć przed jajeczkowaniem (optymalnie 40. h przed) - plemniki niosące chromosom żeński będą miały większą szansę dotrzeć do komórki jajowej. Jeśli natomiast zależy nam na chłopcu, trzeba poczekać do samego szczytu owulacji - szybkie plemniki męskie mają wówczas przewagę. Badania kliniczne w kilkuset przypadkach potwierdziły skuteczność tej metody planowania płci - jeżeli chodzi o dziecko płci męskiej w 90%, a żeńskiej - w prawie 60%.

Gość gość
Mam dwie córki. Kochalam sie w takich dniach cyklu, zeby byla dziewczynka i sie udalo.

Gość gość
Lek. Mariusz Kłos - Znajomość przebiegu cyklu płciowego ma niebanalne znaczenie przy próbach wpływu na płeć dziecka. Na podstawie obserwacji organizmu można wyznaczyć dzień owulacji – pomocne są pomiary podstawowej temperatury ciała, obserwacja wyglądu i cech śluzu szyjkowego, czy tzw. LH testy. Zgodnie z opisanym w artykule „kalendarzem płci” można zaplanować współżycie na konkretny dzień po to, aby zwiększyć prawdopodobieństwo zapłodnienia komórki jajowej plemnikiem niosącym określony materiał genetyczny, warunkujący płeć dziecka. http://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1571-jak-zaplanowac-plec-dziecka-5-metod-planowania-plci-dziecka

Gość Będzie co ma być
Będzie co ma być ;)

Gość gość
Lipa. Popatrz na znajomych, rodzinę. 70% że 2 dziecko będzie tej samej płci co pierwsze. Tak to się kształtuje.

Gość gość
...a trzecie? Co mówią na to Twoje statystyki? ;-)

Gość gość
Ja tez się kiedyś w to bawiłam, planowałam płeć tyle ze chłopca a jak przez kilka lat nie zaszłam w ciąże to teraz się modlę o dziecko i płeć jest mi obojętna byleby w ogóle mieć dziecko.