Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny pomóżcie w ugotowaniu

Polecane posty

Gość gość

Zrobiłam roladki zw schabu, myślałam że mam skladniki na sos a okazuje się ze jednak nie, nie mam totalnie nic. Jedynie zupe w proszku borowikowa - da się jakoś zmodyfikować na sos? Błagam pomóżcie. ..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
przeciez sos powinien ci sie zrobic po obsmazeniu roladek.im dluzej obsmazasz ,tym bedzie ciemniejszy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ale ja je gotowalam w wodzie, w tym rzecz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
aaaa,no to zmienia postać rzeczy...a smaczne takie gotowane? bo ja obsmażam,ale bez tłuszczu na teflonowej patelni i wtedy lekko brązowieją,to potem podlewam wodą i duszę z cebulką. To może uduś sporą ilość cebuli,a potem zapraw ją tą zupą borowikową,ale zmiejsz ilość wody.No i nie sól cebuli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zrób na szybko sos beszamelowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
schabu sie nie gotuje, bo niesmaczny, najlepiej lekko osmazyc i udusic np z cebula i jabłkami, kminkiem albo innymi ziólkami, wtedy sos jest pyszny.A do gotowanego chyba faktycznie beszamel tylko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A czemu go gotowalas?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dzięki zrobiłam z cebulką :) bardzo dobre. Tak, polecam gotowane - wrzucam do wody surowe, nie obsamazane roladki, gotuje się około godziny. No tylko sos potrzebny, najlepiej ciemniejszy bo wiadomo ze gotowane to blade roladki :p mięsko miekkie i delikatne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gotowalam, poniewaz tak zdrowiej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale gdy obsmażysz na teflonie bez tłuszczu to tez zdrowo,ale zdecydowanie smaczniej ;) spróbuj,a wtedy nie będziesz musiała kombinować z sosem,bo sos zrobi sie praktycznie sam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A czym nadziewałas te roladki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dziękuję następnym razem napewno spróbuję :) boje się tylko ze mi się mięso spali :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mięsem mielonym z indyka i papryka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To jest muj pierwszy i trzeci kanał, drugiego jeszcze nie zrobiłem. Ale ósmy zrobię hobbistycznie. Tamte publikowałem jako angielskojęzyczne i ruskie skecze, także pojawiałem się w domach kolegów. Było śmiesznie i fantastycznie, i z takim też zamierzeniem powstał kanał który teraz jakimś trafem ogląda ponad 1 30000 tysięcy osób. Zmieniło to trochę mnie i sposób w jaki podchodzę do teg (staram się być bardziej systematyczny, dobry, miły, serdeczny, ciepły, słodki, kochający ), ale ważne jest też dla mnie żeby to co mi robią, podobało się także mi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×