Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedawno miałam urodziny i praktycznie nikt oprócz rodziców

Polecane posty

Gość gość
A ja bym chęynie kogoś poznał.

Gość gość
wszyscy chcą kochać

Gość gość
Prosilas kilka dni temu, bym napisala dalej....Autorko..zapętlilaś się. Pocieszasz się jedzeniem, choć waga i wygląd wpędzają Cię w doła. Nie szanujesz się, nie lubisz siebie, nie oczekujesz niczego dobrego, i spadasz po równi pochyłej...W zeszłym roku wspierałam młodą dziewczynę, która też ważyła koło setki, dla której też jedzenie było jedyną przyjemnością, i ktora postanowiła schudnąć. Napisałam jej wtedy, by zaczęła szukać innych przyjemności w życiu, a jedzenie potraktowała jako zwyczajny sposób zaspokojenia głodu. Zapytałam ją wtedy, czy żyje, aby jeść, czy je aby żyć? Ta dziewczyna zaczęła chodzić pieszo do szkoły, w obie strony 6km dziennie. Zaczęła dbać o twarz, włosy, małymi kroczkami nabierala pewności siebie. W domu jadło się tlusto i słodko, matka gruba, a ta dziewczyna zaczęła dla siebie gotować lekkie zupy, potrawy. Zawzięła się i zaczęła chudnąć. Odnalazła inne radości w życiu, własna przemiana sprawiała jej codzienną satysfakcję. Nic nie musisz, ale jeśli pragniesz wyzwolić się z tego błędnego koła, powinnaś zacząć działać. Konsekwentnie, codziennie. Będziesz wątpić, załamywać się (na chwilę), ale nawet jak upadniesz, wstań i idź dalej wytyczoną drogą. Walcz i NIGDY się nie poddawaj. Znam osobiście ludzi, którzy schudli 30-40 kg i nie wrócili już do otyłości. Zmienili swoje podejście do samych siebie, do jedzenia, zaczęli cenić swoje zdrowie, zaczęli interesować się różnymi rzeczami. To wszystko wymaga czasu, konsekwencji i dyscypliny, ale jest mozliwe i wykonalne. Tylko trzeba naprawdę chcieć. Nie tak na dziś, do jutra, ale na stałe, na całe swoje życie. W każdej chwili możesz zacząć swoją walkę i wygrać. Albo...uźalac się, tyć, potem leczyć na depresję i zmarnować swoje życie. Masz potencjał, stać Cię na walkę, ale musisz naprawdę chcieć wszystko zmienić. I nie chodzi o dietę, głodzenie się, to nie ma sensu. Chodzi o trwałą zmianę stylu życia i podejścia do jedzenia. Dieta kojarzy się z ograniczeniami, a Ty potrzebujesz zmiany stylu i rodzaju pożywienia. Do tego codzienne długie spacery, potem może bieganie, rower. Jeśli się za siebie weźmiesz, wiedz o tym, że czeka Cię rok ciężkiej pracy, a potem dyscyplina do końca życia. Wchodzisz w to, czy zostaniesz przy wygodnym użalaniu się? Twój wybòr. Pozdrawiam.