Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Robsson

Jak poradzić sobie z zazdrością

Polecane posty

Gość Robsson

Z X jesteśmy parą już 6 lat. Po ślubie dopiero 3 miesiące. Jest cudowna kobieta. Ona i ja znaliśmy się od dziecka. Zawsze byliśmy dobrymi znajomymi, i kiedy miałem naście lat to zdarzyło mi się zaprosić ją na piwko czy spacer ale zawsze na etapie kolezenskim. Zawsze mi się podobała ale nigdy nie miałem odwagi aż 6 lat temu w końcu sobie powiedziałem że "ta dziewczyna musi być ze mną". I się udało. Jest tylko jeden problem który mnie męczy. Jestem zazdrosny o to że była wcześniej z kimś... Wiem że to głupie bo każdy z nas ma jakąś przeszłość. Ja też miałem dziewczyny. Więc nie powinno mi to przeszkadzać. A jednak... Kiedyś w przepływie szczerości wyznała mi że miała jednorazowa przygodę z chłopakiem którego poznała gdzieś u znajomych. Potem się okazało że ten jednorazowy znajomy to również mój znajomy... Dziwnie się poczułem gdy się o tym dowiedziałem. Zwyzywalem ja strasznie. Ale potem przemyślałem wszystko i ja przeprosilem mówiąc że przeszłość jest nie ważna. Ważne jest to co teraz i co zbudujemy razem. Ale jestem strasznym Chamem u czasem wspomnę jej to w kłótni... Wiem że nie powinienem ale to silniejsze ode mnie. Nie umiem się pogodzić z tym że jakiś gość dotykał ją wcześniej... Nie miała wielu chłopaków przedemna. Wiem to. Ale sam fakt że miała i w dodatku ta przygoda z kumplem. Kocham ją jest najlepszym co mnie w życiu spotkało. Żadna moja była do pięt jej nie dorasta i w wyglądzie i w charakterze ale nie wiem jak pozbyć się tego okropnego uczucia zazdrości. Zazdrości o przeszłość...

Gość gość
Zastanów sie co takim zachowaniem osiągniesz . Czasu nie cofniesz , to już minęło i nie wróci , a jeśłi wciąż będziesz to wałkował (w dodatku w chamski sposób) to zniszczysz małżeństwo . Pomyśl nad tym , czy warto i zacznij żyć TU i TERAZ nie oglądając się za siebie !!!

Gość Robsson
Próbuję, kocham ją i nie chce jej ranić. Ale czasami nie umiem zapomnieć...

Gość gość
Postaraj się bardziej i zanim cos na ten temat do niej powiesz , policz do 10 i zastanów sie czy warto kolejny raz wypominać jej to co BYŁÓ.

Gość gość
Musi kochać takiego drania. U szanuj to i zapomnij o przeszłości. Albo idź na terapię moze jakąś.