Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cc z powodu zbyt małego przyrostu na wadze dziecka. Czy któraś miała?

Polecane posty

Gość gość

Jw

Gość gość
Ja mialam. Zrobili mi cesarke w 35 tyg ciazy bo uwazali, ze dziecko nie rosnie i jak bedzie mialo 1900 to bedzie sukces. Tymczasem bobas mial 2,5 kg. Teraz okaz zdrowia. Mysle, ze ktos sie u mnie z cc mocno pomylil. Zapisy ktg zawsze prawidlowe. Moja waga przyrastala idealnie. Pozbawili mnie porodu sn bo ktos myslal, ze dziecko za male jak na ten tydz ciazy...

Gość gość
10:35 a sprawdzali przepływy? Ciebie pozbawili sn, a dziecku zabrali czas w brzuchu :( o terminie może by miało ponad 3 kg

Gość gość
No właśnie ja leżę w szpitalu bo dziecko jest za małe niby. Pod sam koniec 36 Tyg czyli we wtorek dziecko ważyło 2200 g, skierowali mnie sos szpitala w środę, ktg wychodzi dobrze, po niedzieli znowu maja robić usg i stwierdza czy bedzie cesarka za tydzień czy mnie wypiszą. Dziś jest 36 Tyg + 2 dni i od wczoraj dostaje sterydy na rozwój płuc u dziecka.

Gość gość
Sprawdzili przeplywy. Byly idealne. Jedynym argumentem cc byla za mala waga dziecka. Uwazali ze to hipotrofia plodu. Okazalo sie inaczej. Najlepsze jest to, ze ja jestem bardzo chuda mam 50 kgprzy 172 a waga urodzeniowa mnie i mojego rodzenstwa to ok 3 kg wszyscy. Lekarze nie powiedzieli mi nic na wytlumaczenie po cc.

Gość gość
11:26 to nie brali pod uwagę tego, że Ty jesteś z tych szczuplejszych osób?! Nic potem nie wyjaśniali, bo co mieli powiedzieć, że ich pomyłka. Ehhh zawsze dziecko trzyma się w brzuchu jak najdłużej się da. U mnie CC w 32+5 tc, ale u nas była ewidentna hipotrofia (córka 1560 g) przez moje nadciśnienie, które wystąpiło w ciąży i było ze mną ciężko. Wtedy padły słowa lekarza po cięciu, że dla lekarzy zawsze najważniejsza jest matka

Gość gość
Waga 1580 w 33 tygodniu to aż tak zle chyba nie było.

Gość gość
Tak miałam w 32 tygodniu. Dziecko ważyło raptem 1050g. Jeszcze trochę i by nie przeżył. Dzień przed cesarką zapisy ktg się schrzaniły, nie czułam ruchów, przepływy też niedobre. Wszystko przez nadciśnienie ciążowe.

Gość gość
Ja miałam identyczna sytuacje jak gość z 10:35. Zrobili mi cc w 37 tygodniu. Corka ważyła 2500. A miała wazyc 1700. Przepłyty były idealne, wszystko oprócz wagi wg nich. Ja mam 160 i ważę 47 kg. Zrobili to na żelaznej w warszawie wiec niby dobry szpital a tak się pomylili.

Gość gość
Ja akurat nie miałam z tym do czynienia, ale to tylko ludzie - pomyłki zawsze mogą się zdarzyć. Tak samo z drugiej strony - czasami jest problem ze zwlekaniem ze zrobieniem CC, więc oni też są między młotem a kowadłem. Oczywiście jak w jakimś szpitalu nagminnie zdarzają sie pomyłki to wtedy trzeba interweniować, ale póki co o czymś takim nie pisałyście.