Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy znacie kogoś kto ma więcej niz 80 lat i jest calkiem zdrowy?

Polecane posty

Gość gość

jak myslicie co trzyma takich ludzi przy zyciu?jakas dieta ?ruch?

Gość gość
Nie ma calkiem zdrowych ludzi w tym wieku, nie ma szans. Pojawiaja sie trudnosci motoryczne, problemy z pamiecia, ze sluchem, wzrokiem. Czlowiek jest coraz slabszy itd.

Gość gość
Moja babcia ma 86 lat i jest praktycznie warzywem, bo ma starcza demencje i nikogo juz nie rozpoznaje.

Gość gość
Moja prababcia żyła 95 lat i nigdy poważnie nie chorowała. Prowadziła bardzo ascetyczny tryb życia, jadła głównie ziemniaki z kwaśnym mlekiem. Jak się gorzej poczuła, to pociągała łyk czystej wódki. Jeździła do 90-tki pociągami, sama. Nie miała demencji ani problemów z nogami czy stawami. Dnie spędzała na modlitwach, czytaniu różnych religijnych książek. Zmarła tak jak żyła - cicho, we śnie.

Gość gość
Mój dziadek 87, kopie ogródek, robi ogórki w słoiki, chodzi na zakupy. zły bo moja mama kazała mu przestać pielić warzywa i powiedziała że sama to zrobi. Opiekuje się babcią 85 lat. rodzice jeżdżą 2 razy w tygodniu z obiadami i pomagają sprzątać. Reszty rodziny to nie obchodzi.

Gość gość
Nie znam chyba nikogo kto ma 70lat i jest całkiem zdrowy. Nawet ci zdrowsi od większości rówieśników muszą jednak pilnować serca, naczyń wieńcowych, poziomu cukru itp. Niekoniecznie to oznacza, ze cały czas biorą jakieś leki i wiecznie stoją w kolejkach do lekarzy. Ale no CAŁKIEM zdrowymi to nie są.

Gość gość
bo ich opieka nad wnukami wykończyła

Gość gość
Babcia 85 lat, wiadomo szybciej się męczy, słabiej słyszy, ale daje radę, dba o siebie: delikatny makeup, pedicure, manicure, goli nogi

Gość gość
Babcia 85 lat, wiadomo szybciej się męczy, słabiej słyszy, ale daje radę, dba o siebie: delikatny makeup, pedicure, manicure, goli nogi Pamięta nr telefonów, pesel itp Okna umyje, w ogródku popracuje, poł dnia bawi się z 3latkiem. Alkohol wypije i nigdy nie miała kaca.

Gość gość
mój chłopak ma 80 lat i wszystko z nim OK. nie może dwa razy pod rząd, ale mu wybaczam.