Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nadmierne wypadanie wlosów

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 16 lat i od 7 miesiecy wypadaja mi nadmiernie wlosy. Zaczeło sie tak gdyz w czerwcu ubieglego roku zaczelam sie odchudzac zrobilam wszystkie badania byly w porzadku. 4 miesiace później schudlam juz niecale 20 kg i zauwarzylam ze podczas mycia czesania itp wszczedzie są wlosy. Nie zważając poszlam do dietetyka i dostalam na badania tarczycy i wyszlo ze mam niedoczynnosc tarczycy dostalam tabletki po 2 miesiacach nic nie spadla nastepnie wieksza dawke i w marcu po ostatnim badaniu, tarczyca spadla w tym czasie jadalam dodatkowe, witaminy jak skrzypowita, tabletki z witaminami , biotebal, robilam tez domowe maseczki . Teraz gdy schudlam juz 40 kg lekarze mowia ze pare miesiecy trzeba czekac az sie ureguluje wszystko i przestana wypadac, ale ja nadal widze ze wychodza gdy kiedys byly geste, duzo ich bylo to teraz nawet kucyka nie mozna zrobic. A wiec co mam zrobic lub ktos mialam podobny problem i pokonal wypadanie wlosow.

Gość gość
Twoje obserwacje są całowicie normalne i naturalne. Obecnie u 99% młodych kobiet występuje nadmierne wypadania włosów. Nie ma w tym nic dziwnego, ani nienaturalnego.

Gość gość
może prowadzić do gelacet, może prowadzić do biotebal, może prowadzić do noble health, może do skrzyp polny, może do trycholog, może do nie farbowania włosów, może prowadzi do ziko dermo, może do cefarm24, może do zielarnia

Gość anetanowak
A myślałaś o medycynie estetycznej? Teraz jest naprawdę dużo zabiegów, które mogą pomoc w walce z łysieniem, mezoterapia, zabiegi osoczem bogatobiałkowym itp. Polecam poczytać :)

Gość julia93
"Nadmierna utrata włosów może być jednym z symptomów choroby, dlatego warto odwiedzić lekarza i na jego zlecenie wykonać odpowiednie badania. Może się okazać, że nadmiernie wypadające włosy związane są z nieprawidłowym funkcjonowaniem tarczycy, chorobą autoimmunologiczną lub zaburzeniami gospodarki hormonalnej organizmu. Łysienie to również efekt niedoboru określonych składników odżywczych (np. żelaza) lub chorób skóry." :)

Gość gość
Sprzedam tanio Alpicort E. NOWY, nieotwierany. Zużyłam jedno opakowanie, kuracja wcześniej dobiegła końca, a byłam zaopatrzona w dwa opakowania. Jedno całe zostało. Zapłaciłam za niego w aptece 70zł, sprzedam za 40zł. Proszę pisać pod adres Lotos-79@wp.pl

Gość gość
A próbowałaś może plastrów dermastic? Można je kupić w aptece i taki plaster przykleja się na czoło albo na kark, zmieniając codziennie jego pozycję. W trakcie nocy plaster wydziela substancje aktywne wzmacniając cebulki juz od środka. Dla mnie to była świetna alternatywa dla tabletek, po których zreszta było mi niedobrze. Te plastry są naprawdę świetne.