Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

EGZAMIN NA PRAWKO ! STRES JAK SOBIE RADZIĆ??

Polecane posty

Gość gość

w środę mam egazmin na prawo jazdy praktyczny bardzo się stresuje boję się ze przez to nie zdam jak wy sobie radziliście stresem na waszym egzaminie na prawko???

Gość gość
jest tu ktoś kto pomoże ? plz

Gość gość
Trudno coś poradzić nic o tobie nie wiedząc. Wiele zależy od wieku, dojrzałości, doświadczenia życiowego, obecnej sytuacji. Być może zmotywuje cię do zdania wizja jakiejś nagrody, skupiasz się maksymalnie wyobrażając sobie np nowy telefon, kupiony za zaoszczędzone pieniądze gdy uda się za pierwszym razem. Może trochę medytacji z pozytywnymi wizualizacjami siebie jako kierowcy. Jest też ciekawa metoda wmawiania sobie, że to co czujesz to podekscytowanie a nie strach, podobno nasz mózg wysyła takie same sygnały przy obu uczuciach. Czyli przekonujemy sami siebie w myślach, że to nie stres przedegzaminacyjny ale radość z jeżdżenia samochodem. A może pomogłoby porównanie egzaminu na prawo jazdy do innych, bardziej stresujących sytuacji w życiu. Mi osobiście pomogło myślenie, że to nic w porównaniu z maturą. Wiem, że to zwykłe truizmy ale należy po prostu dobrze się przygotować, wziąć ewentualnie dodatkowe jazdy i nastawić pozytywnie. Ze swojego egzaminu dodam, że warto powiedzieć coś miłego swojemu egzaminatorowi, na pewno będzie mniejszym służbistą.