Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZukerWithoutCukier

Co się stanie jeśli całkowicie odstawię cukier?

Polecane posty

Gość ZukerWithoutCukier

Od tygodnia nie spożywam cukru. Postanowiłem, że nie będę jeść słodkiego. Mam słodycze cały czas pod nosem, w pracy powyżej uszu. Jakich reakcji ze strony organizmu mogę się spodziewać jeśli postanowię nie przyjmować cukru przez dłuższy czas? Jedynym źródłem cukru jaki postanowiłem było wczorajsze piwo.

Gość gość
spoko nie umrzesz , odstawiając całkowicie cukier wcale nie znaczy że go nie bedziesz spożywał ukrytego w innych produktach . Poczytaj składy np, wędlin , chleba , keczupu itd. wszędzie jest dodatek cukru niestety.

Gość gość
O to też zadbałem, wszystkie posiłki przygotowuje sobie w domu, w pracy wciągam tylko pszenną bułkę. Jedyny cukier to właśnie to piwo i jedna łyżeczka cukru do kawy - nie mam zamiaru bawić się w aspartan. Spadek wagi to jedno ale czy po dłuższym czasie mój mózg nie zacznie fiksować z braku cukrów złożonych, do których przez długie lata był przystosowany? Zależy mi na konkretnej odpowiedzi, ponieważ mam pracę zarówno fizyczną ale też psychiczną, gdzie muszę w każdej chwili być zdolny do analitycznego myślenia

Gość gość
Stosowałam taka dietę przez kilka i nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych braku cukru z tym że jadłam słodkie owoce typu nektarynki , klementynki , truskawki , brzoskwinie .

Gość gość
*zabrakło wyrazu w zdaniu --- stosowałam taką dietę przez kilka lat..

Gość gość
@up Pół litra dla Ciebie.

Gość gość
a za co ..

Gość gość
za darmo

Gość gość
zamien zwykły cukier w kawie na trzcinowy i nie jedz bułek pszennych bo wszystko co pszenne jest bardzo niezdrowe