Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzień dziecka a dziadkowie

Polecane posty

Gość gość

Zbliża się dzień dziecka i zastanawiam się czy wasi rodzice i teście przyjeżdżają do waszego dziecka w dzień dziecka? Pytam bo mój synek ma 3.5 m-ca i nie wiem czy spodziewać się najazdu moich rodziców. Teściowie na pewno nie przyjadą bo jadą na wczasy. Oraz czy wasze dzieci dostają z tej okazji prezenty od dziadków?

Gość gość
tak dbam o swoje wnuki i zawsze o nich pamiętam i daje prezenty

Gość gość
Dzięki za odpowiedź :)

Gość gość
Ktoś jeszcze coś napisze?

Gość gość
Ja jako mama dam prezent na teściów nie liczę. Właśnie rozstałam się z ich synem. Najlepszy prezent dla dziecka nie widzi łez u matki.

Gość gość
Syn prezent dostaje. Teściowie specjalnie w ten dzień nie przyjeżdżają. Moje dziecko ma też urodziny pod koniec maja wiec wtedy się spotykamy.

Gość gość
córka ma 2 lata, moja mama mieszkająca daleko wysyła na dzień Dziecka paczkę ze skromnym prezentem, teściowie mieszkający na miejscu olewają ten dzień

Gość gość
Do mojej córci dziadkowie przyjeżdzają z drobnym prezentem lub zapraszają do siebie.

Gość gość
Moje dziecko w ogóle nie dostaje od dziadków prezentów na dzień dziecka.

Gość gość
Dziadkowie nie przyjezdzaja na dzien dziecka, my nie jezdzimy na dzien babci i dziadka...

Gość gość
Dla mnie logiczne jest uprzedzenie. Raz teściowa zjawiła się wieczorem z tej okazji 3 dni wcześniej pakowlaismy się na wyjazd i byłam strasznie zła w domu wszystko frymuwalo jak to gdy pakuje się człowiek na 2 tyg a ta o 18 gdy dziecko zaraz idzie sie kapac wparowala. Staramy się żeby jeśli ktoś chce to oczywiscie zapraszamy ale telefon każdy ma więc uprzedzić można. Obecnie niespodziewany się nikogo w ten dzień my idziemy z synkiem do wesołego miasteczka a dziadkowie w weekend.

Gość gość
No ale czyje to dzieci? wasze czy dziadków. Dziadkowie mają w roku tyle innych okoliczności związanych z wnukami że darujcie sobie ten dzień który należy do was,do rodziców.

Gość gość
Jak to czyje? Wszystkie dzieci nasze są! Dzień Dziecka może obchodzić każdy i dawać prezenty różnym dzieciom z rodziny, nie tylko swoim, ale też chrześniakom, siostrzeńcom, bratankom etc. Idąc Twoim tokiem myślenia skoro tylko rodzice mają dawac prezenty SWOIM dzieciom, to adekwatnie do tego dziadkowie powinni dać prezenty swoim dzieciom, skoro wnukom nie mogą. Bo dzieckiem się jest dopóki rodzice żyją, a nie tylko do 18tki. Tak samo jak Dzień Matki się obchodzi dopóki Matka żyje, a nie tylko gdy jest się nieletnim.

Gość gość
Nie chcę być niegrzeczna, ale myślisz, ze my na kafe znamy lepiej Twoich rodziców niż Ty i domyślimy się czy przyjadą, czy nie? Jedni dziadkowie przyjeżdżają, inni nie. Co kraj to obyczaj.

Gość gość
2017.05.23 Nikt niczego nie musi a dzieciom własnym nawet bardzo dorosłym daje się zawsze coś cały rok i dzień dziecka jest na okrągło.Natomiast nie widzę potrzeby obdarowywania nie swoich dzieci,niech każdy dba o swoje i będzie git. Robicie z każdej okazji dni tzw.dochodowe. Na dzien Matki jak ktoś chce niech składa ja np.nie obchodzę tego dnia i innych okol.również ponieważ mam złe doświadczenia,ludzie robią prezenty,ciucianie,niunianie a w gruncie człowieka mogą również nienawidzić co często się zdarza a przykładem są niektóre tutaj na kafeterii wpisy.Po co i dla kogo ten TEATR?

Gość gość
U mnie to uwielbiają rozpieszczać dzieci,a swoje wnuki. Ostatnio zażyczyli sobie stroje karnawałowe i poleciłam im by poszukali na https://godanparty.pl/ , moja córka uwielbia przeglądać tą stronę :)

Gość alicja213
Mnie dziadkowie zawsze proszą abym kupiła coś co dzieci sobie wybiorą i wtedy im przekazuje a oni dzieciaczkom które oczywiście są szczęśliwe:) Tak ostatnio postanowiliśmy z synkiem że zapiszemy go do drużyny piłkarskiej Juniorów. Wiec potrzebował strój to zamówiliśmy przez internet w sklepie https://hitgol.pl/pl/c/Juniorzy/20 , wiadomo internetowo taniej niż w stacjonarnym. Strój składał się z krótkiego rękawka, spodenek i getrów dodatkowo torba i mały mógł wyskoczyć na orlik.