Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Białko w proszku dla kogo i co daje?

Polecane posty

Gość gość

Dostałam od siostry opakowanie białka. Tylko zastanawiam się czy mogę je brać, ćwiczę co drugi dzień po około 50 minut. Da mi coś one? I co?

Gość gość
Up

Gość gość
W wielkim skrócie dieta białkowa wysusza, redukuje tłuszcz. Energię możesz czerpać z białka, tłuszczy, węglowodanów. Przy białku nie tyjesz. Mi jeden koktajl wystarcza na 9-10 godzin. Nie czuję glodu. Poza tym białko to główny budulec mięśni ale nie oznacza to że zmienisz się w kulturyste :) Przedawkowanie białka to m.in plamy na twarzy, problemy ze wzwodem u facetów. W pierwszym okresie możesz mieć problemy żołądkowe ale wystarczy brać leki osłonowe takie jak przy antybiotykach.

Gość gość
Dzięki wielkie za odpowiedz ! :) A jak często pic te białko?

Gość gość
Ja napiszę inaczej.Białko w proszku pijesz jeśli nie jesteś w stanie wprowadzic do organizmu tyle białka z pożywieniem.Picie biała przy niskim zapotrzebowaniu na ten składnik mija się z celem .Białko ma budowac mieśnie .Jeśli nie ćwiczysz siłowo albo na tyle intensywnie to bez sensu jest go pic jako posiłek po lub przed treningiem.Ale sprawdza SIE ŚWIETNIE JAKO DODATEK DO POTRAW.Dodajesz łyskę białka do omleta .można do sosów na słodko używać ,można do ciast dodawać,do naleśników.