Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dalej po maturach?

Polecane posty

Gość gość

Najpiękniejszy okres w życiu najdłuższych wakacji własnie się zaczął!Ale w między czasie trzeba myśleć nad przyszłością i tutaj pytanie co planujecie po maturach? Czuję, że dobrze poszła mi maturka więc szukam jakiś rozwiązań fajnych i ambitnych :)

Gość gość maturzystka
najdłuższe wakacje w życiu! :classic_cool:

zapiszcie się na obóz adaptacyjny swoich uczelni jak już się dostaniecie. ja byłam, było bardzo miło:)

Gość gość
po studiach bedziesz bezrobotna

Gość gość
Ja zamiast na studia idę do szkoły policealnej. Wybrałam już nawet- będzie to Kreatoredukacja we Wrocławiu bo ma fajne kierunki i dobre opinie :) interesuje mnie w szczególności technik weterynarii :)

Gość gość
Samo myślenie o maturze blokuje umysł bo każdy taki egzamin stresuje człowieka i odbija piętno na zawsze. Następny krok po takim doświadczeniu jest pełen obaw, lęku i to jest szok, chore pod względem psychicznym. Ja wierzę, że ludzie bez matury są równie mądrzy. Życie pokazuje nam wiele przykładów totalnej głupoty w każdej warstwie społecznej.

Gość gość
Bardzo mądre słowa powyżej. Dlatego uważam, że nie ma co iść za tłumem na te studia. Ja akurat maturę napisałam i to czuję, że całkiem dobrze ale na studia się nie wybieram. Idę do szkoły policealnej i właśnie zastanawiam się również nad tą kreatoredukacją. Generalnie chcę iść od razu do pracy w zawodzie stąd taki plan.

Gość gość
Serio taka dobra ta kreatoredukacja, że tak ją zachwalacie? Bo jak to czytam to mnie też kusi takie rozwiązanie tylko nie mam żadnego znajomego, który by tam chodził i wyraził jakąś opinie. Studia u mnie to ostateczność.

Gość gość
Jestem z Wrocławia i potwierdzam, że dobra. Bardzo dobre opinie o niej panują tutaj tak samo wśród pracodawców. Tam uczą praktycznych rzeczy i fajnie jest iść od razu do pracy ucząc się tam.

Gość gość
Ja poszedłem na studia, tylko z presji. Nie chciałem iść, nie było to moją ambicją, po prostu inni szli, rodzice naciskali to poszedłem. Początki studiów fajne - imprezy i imprezy, ale potem to się nudzi i szukasz czegoś więcej, czegoś głębszego. Nie znajdujesz i światopogląd się zmienia. Stajesz się bardziej cyniczny i antyspołeczny obserwując tych bananowych studenciaków, których priorytetem i głównym tematem jest najepka i kto ile wypił... :/

Gość gość
niestety ale wpis powyżej w większości przypadków idealnie pokazuje jak teraz wyglądają studia. To już nie to samo co kiedyś kiedy na studia szła jedna osoba z miasta i mogła się tym szczycić. Dlatego opcja ze szkołą policealną w stylu kreatoredukacji jest jak najbardziej na miejscu. Pod warunkiem, że chcemy iść od razu do pracy- wtedy osiągniemy dużo :)

Gość absolwentka_123
Ja skończyłam szkołę policealną Nova CE w Bydgoszczy i jestem mega zadowolona. To był dobry wybór, bo zdobyłam zawód, o którym marzyłam, a do tego uczyłam się w bardzo przyjemnej atmosferze. Polecam!

Gość gość
Po co wam była matura, jak do szkół policealnych przyjmują bez matury :D patafiany róbcie lepsze reklamy, bo te są denne

Gość gość
Ja poszłam do szkoły policealnej. Wybrałam http://stm.edu.pl bo słyszałam o nich same dobre rzeczy i faktycznie się nie zawiodłam.

Ja skończyłam studia, potem też zrobiłam dodatkowo szkołę policealną, pracuje, jest ok.

Gość gość
Ja tak samo - najpierw studia, a teraz doksztalcam sie w szkole policealnej z tym ze ja w NOVA CE w bydgoszczy. Nauka za darmo w weekendy do tego pracuje wiec super uklad

Gość gość
A jakie szkoly policealne polecacie? Ktora najlepsza??

Gość gość
polecam Ci policealna szkołę Plus Edukacja np we Wrocławiu. świetna szkoła, biuro mają na Placu Solidarnosci.

Gość gość
wyjazd do niemiec do arbajcantu:-P