Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Belinat

Moczenie nocne

Polecane posty

Gość Belinat

Mam problem z moczeniem nocnym u mojej córki. Jestem mamą dwójki dzieci, syn ma 4 lata, córka w tym roku skończy 7. I od jakiegoś czasu zaczęła w nocy popuszczać w łóżko. Czy powinno mnie to martwić, co powinnam zrobić?

Gość gość
Może się czymś stresuje?

Gość gość
Moja siostra miała taki problem z synem. Miał 5 lat i jeszcze sikał w nocy. Poszli z nim do urologa i okazało się, że ma za mało jakiegoś hormonu/enzymu, który zagęszcza mocz. Niestety nie pamiętam nazwy.

Gość suchyporabek
Belinat wczoraj Każde dziecko dojrzewa swoim tempem jednak w wieku 7 lat córka powinna już kontrolować potrzeby fizjologiczne zarówno w ciągu dnia jak i w nocy. Czy konsultowała się Pani z lekarzem? Jesli nie zachęcam do wejścia na anszą stronę zapoznania się z informacjami dotyczącymi moczenia nocnego oraz skorzystania z porady Experta który w dniach 25.05, 29.05, 31.05, 2.06 oraz 6.06 będzie odpowiadał na Państwa pytania. Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Gość suchyporanek
gość wczoraj Moczenie nocne to przypadłość która błędnie kojarzona jest ze stresem, tym czasem ma wiele innych powodów. gość wczoraj Dlatego tak ważna jest konsultacja z lekarzem, który jest wstanie przeprowadzić badania i zacząć leczenie. Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Gość gość
Możesz również użyć zwykłego mokrego papieru toaletowego dla dorosłych (jest to to samo tylko pachnie wodą toaletową, a nie cukierkowo jak dla dzieci). Te mokre papiery są w drogeriach i każdym dużym markecie (zapytaj kogoś z obsługi jak nie będziesz mogła znaleźć). Tyle tylko, że może te dla dzieci są łagodniejsze, a te dorosłe mogą podrażniać, choć nie jestem pewna.. Musiałabyś kupić i takie i takie i poeksperymentować.