Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy oczy mojego dziecka zmienią się na piwne?

Polecane posty

Gość gość

Po urodzeniu miał granatowe, teraz trochę wyjaśniały i wpadają w szary, w którym miesiącu zmienią się na piwne?

Gość gość
A skąd pewność że się zmienią? i ja i ojciec dziecka mamy piwne, a córka ma niebieskie, choć było niskie prawdopodobieństwo bo tylko obie babcie są niebieskookie.

Gość gość
A skąd pewność, że muszą być piwne?

Gość gość
ok. dwóch lat, ale może juz takie zostaną zalezy od Waszych genów

Gość gość
Zmieniają się do roku.

Gość gość
Moi rodzice mają piwne oczy a ja i brat mamy niebieskie, dlatego że mieliśmy niebieskookich dziadków z obu stron, czytałam że taka możliwość w kalkulatorze oczu to 30% ja i mąż mamy niebieskie oczy, nasze dzieci -dwoje mają piękne błękitne oczy 1 synek ma morskie,otoczki niebieskie a źrenica wpadająca w zieleń.

Gość gość
Mój syn jeszcze na zdjęciu z początku przedszkola miał niebieskie oczy, teraz ma zielone.

Gość gość
A skąd pewność że się w ogóle zmienią? Zwykle w pierwszym roku zmienia się kolor oczu, u części dzieci później, ale w okolicach drugiego już prawie wszystkie mają ustalony kolor. Sama też czekałam, ale synek ma oczy po... pradziadkach, bo od dwóch pokoleń nie było tego koloru w obu rodzinach. Według kalkulatora 2% szans na to. Za to odcień włosów mam wrażenie że zmienia się po każdym strzyżeniu ;)

Gość gość
Ja mam brązowe, mąż piwne, a synek ma czarne jak węgielki. Nie wiem kto miał takie oczy u nas bo moi rodzice nie, teściowa ma szare, a jej mąż nie żyje wiec nie wiem po kim.

Gość gość
" Za to odcień włosów mam wrażenie że zmienia się po każdym strzyżeniu" Oj tam włosy płowieją od słońca, a przy nasadzie jest właściwa na danym etapie rozwoju ich barwa, stąd wrażenie że po strzyżeniu włosy są ciemniejsze.