Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomocna dłoń582

Nie mam przyjaciół, jak ich znaleźć?

Polecane posty

Gość Pomocna dłoń582

Witam jestem 19 letnim chłopakiem(bo nie uważam się za zbyt dorosłego intelektualnie i dlatego tu piszę) Moim problemem jest to że nie mogę znaleźć nikogo komu mogę zaufać, proszę o pomoc a nie jakieś głupie komentarze typu jesteś słaby i nie jesteś prawdziwym mężczyzną, wiem to nie musicie mi mówić

Gość gość
Prawdziwego dobrego przyjaciela któremu można naprawdę zaufać to trudno jest znaleźć. Z przyjaciółmi tak jest że są przy Tobie gdy Ci się powodzi i jak oni mają problemy to lubią się wyżalać, prosić o rady. A jak już ty masz problem to zazwyczaj nawet nie chcą Cię wysłuchać. Przeważnie każdy człowiek to egoista. Znajdź sobie jakiegoś internetowego przyjaciela bądź przyjaciółkę. Ja miałam dużo przyjaciółek nawet od przedszkola, ale niektóre przyjaciółki odzywają się tylko jak mają problemy a jak jest im dobrze to mają mnie w d***e.... Ja już dużo razy się przejechałam na ludziach.

Gość gość
Szukam przyjaciółki, ale przyjaciel też może być ;)

Gość gość
A kto ich teraz ma? Większość ma znajomych.

Gość gość
A kto ich teraz ma? Większość ma znajomych x smutne, ale prawdziwe.

Gość gość
to moze dajcie cos od siebie, zamiast narzekac? tak bezinteresownie? prawdziwa przyjazn to nie tylko branie, ja jakos jestem otoczona cale moje zycie przez przyjaznych ludzi, bo nie wymagam od nich nie wiadomo czego i nie mam pretensji, ze nie spelnili moich oczekiwan. przestancie byc roszczeniowi, a znajdziecie przyjaciol.

Gość gość
Przestań pierdolić paniusiu. Przez całe życie dawałam od siebie, aż za dużo. Denerwują mnie tacy ograniczeni ludzie. Myślisz, że wszystko jest czarno-białe?

Gość Pomocna dłoń582
Proszę nie kłućcie się, to nie jest po ylto byście się wykłucali kto ma rację a kto nie, po prostu pomóżcie ehh:-(

Gość gość
Autorze to Kafeteria, tu bez kłótni się nie obejdzie. Nie będę oryginalna, ale "prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie". Dla mnie przyjaciel to nie osoba, z którą codziennie się widujesz i masz perypetie jak w serialu "Friends". To osoby, które są przy Tobie w najtrudniejszych chwilach. Może nawet nie zauważasz, że masz w towarzystwie ludzi, którzy zasługują na to miano. Taki wyższy poziom "friendzone". Zazwyczaj Ci najcichsi i niedoceniani, są najwartościowsi. Obyś nie musiał doświadczyć czegoś tragicznego, żeby zweryfikować swoje znajomości. Jeśli chodzi Ci o przyjaciela-powiernika, nie wiem, takiego człowieka do pogadania o wszystkim, takiego bliższego kumpla czy koleżankę, to też raczej jednej rady nie ma. Nie istnieje jakaś "superpułapka psychologiczna na przyjaciół". Przyjaciela nie da się chyba jakoś zdobyć, poznajesz nowych ludzi i albo coś "zaskoczy", albo nie. Czasem to przychodzi z czasem. Coś jak z miłością.

Pierwszy krok to kwestia zastanowienia się nad przyczynami Twojej nieufności. Znajdziesz ich powód, to znajdziesz drogę do rozwiązania problemu.

Gość gość
Masz 19 lat , powinieneś jakichś znajomych mieć

Gość turkuć
Jeżeli idziesz na studia to nie zmarnuj tej okazji w życiu i tam poznawaj ludzi. Tam większość będzi dla siebie nowa i będzie łatwiej kogoś interesujcego poznać.

Gość Pomocna dłoń582
Dziękuję wszystkim za pomoc, postaram się zastosować do waszych rad:-)