Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szef mi powiedział że jak biorę wolne na dzieckoto muszę pracować zdalnie

Polecane posty

Gość gość

Mamy braki kadrowe i nie ma mnie kto zastąpić - ostatnio odszedł kolega (do lepiej płatnej pracy). Czasami mi synek (3 lata) zachoruje i biorę wolne bo chodzi do przedszkola od niedawna. Szef powiedział bez ogródek że jak biorę l4 albo wolne to mam brać pracę do domu.(zwykle jak dziecko choruje to biorę urlop wypoczynkowy żeby w firmie dobrze do wyglądało a nie l4) Lekko mnie szokuje ta sytuacja Co byście zrobiły na moim miejscu? Szukać innej roboty?Postawić się? Nastraszyć PIP?

Gość gość
up

Gość gość
Poszukaj innej pracy, bo co ci da powiadomienie PIP jeśli miałabyś tam zostać? takie rzeczy robi się na odchodnym, kiedy nie masz już nic do stracenia. Szef baran, ale co poradzisz?

Gość gość
Dokładnie, szukaj innej roboty. Jak bierzesz L4 na dziecko, to po to , aby się nim opiekować. Jakby szef był w porządku, to dałby ci robotę do domu bez wypisywania urlopu, czy żądania zwolnienia lekarskiego.

Gość gość
A to zgred zdziadziały poszukaj sobie innej roboty i potem powiedz mu że masz go w głębokim poważniu za to jak Cie traktował .

Gość gość
Najpierw go postraszysz inspekcją pracy a potem chcesz tam dalej pracować ? Powodzenia żyć Ci nie da .