Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaaałamana

okropnie tyję

Polecane posty

Gość zaaałamana

Jestem w 25 tc i przytyłam już jakieś 25 kg ;/ Nie wiem jak to możliwe, nie objadam się (jem mniej niż przed ciążą), zapewniam sobie dużo ruchu, wszystkie wyniki mam prawidłowe i co dziwne, mieszczę się w spodnie sprzed ciąży ( z wyjątkiem mega obcisłych rurek). Przed ciążą byłam chuda, często słyszałam że wręcz powinnam przytyć bo jestem za chuda, myślicie że dlatego tak dużo przytyłam? Najdziwniejsze, że nie widać po mnie jakiegoś ogromnego skoku wagi i tłuszczu, który powinien być raczej widoczny przy tylu kg, dodam że od zawsze miałam problemy z zatrzymywaniem wody w organizmie, teraz też strasznie puchnę, a w przeszłości chorowałam na zaburzenia odżywiania i mój organizm jest dość wyniszczony niezdrowym trybem życia. Nie mam wpływu na swoją obecną wagę, zauważyłam nawet, że im bardziej staram się zachować dietę i mam więcej ruchu tym więcej kg na wadze O.o Co o tym myślicie?

Gość gość
Myślę, żebyś się nie przejmowała :-) P ciąży będziesz wracać do formy. Pij dużo wody :-)

Gość gość
zbadaj tsh

Gość gość
Spokojnie może po prostu w organizmie zatrzymuje się woda, bo skoro miescisz się w swoje spodnie to musi być woda ja w ostatnim tygodniu przytyłam 3 kg tzn. Strasznie spuchlam nie mogłam nosić butów Nie ma reguły ile powinno się przytyć nie martw się tym teraz urodzisz i schudniesz Ja miałam teraz 20+ miesiąc minął i mam 10-

Gość gość
A ciśnienie w normie?

Gość gość
Oczywiście zrób badania czy to nie efekt jakiś zaburzeń, ale osoby szczupłe mogą sporo przytyć w ciąży i to może być ok.

Gość gość
To może być wszystko cukrzyca, tarczyca. A co lekarz na to. To faktycznie duży skok wagi. Ja jestem w 34i dopiero 7 kg czyli wszystko to co związane z dzieckiem, moje ciało nie magazynuje tluszczu

Gość gość
ja jestem w 28 tygodniu i przytyłam już 14 i tez uwazam, ze to sporo tym bardziej ze przede mna jeszcze 12 tyg, a kazdy mi mówi ze swietnie wygladam. ale nie wierze, ze mniej jesz niz przed ciaza, ja jem duzo słodyczy i dlatego tak tyje

Gość zaaałamana
Ciśnienie mam dobre, cukrzycy nie mam, reszta wyników też ok, ciąża bez żadnych choćby najmniejszych problemów. A co do jedzenia przed ciążą to potrafiłam naprawdę dużo zjeść, dodatkowo jadłam chipsy i słodycze. Teraz nie jem takich rzeczy, jem więcej owoców i warzyw, no i wieczorami (godzina 18, 19 i później) już nic nie jem. Rozmawiałam o tym z mamą to ona też twierdzi że to woda i mówiła mi na swoim przykładzie, że jak urodziła to w dzień porodu ubyło jej 15 kg w tym głównie woda.

Gość gość
Woda nie woda, jak w 25 tc masz 25 kg na plusie to w takim tempie to do porodu będzie masakra. A co na to twoj lekarz ? To trochę za dużo jest .

Gość zaaałamana
lekarz nic na ten temat nie mów, raz stwierdził że mieszczę się w normach, ogólnie chyba wszyscy myślą że przesadzam a ja się zaczynam martwić że coś faktycznie jest nie tak...

Gość gość
Spokojnie, ja w ciazy przytyłam 34kg, miałam ogromny brzuch i fakt ze nogi mi puchly ale miescilam sie w ubrania z przed ciazy. Mialam duzo wod płodowych. Miesiac po urodzeniu dziecka wazylam nawet mniej niz przed ciaza

Gość gość
Ja przytylam 20 kg, a jestem w 34 tygodniu. Niektorzy tak maja, zaczynalam od 52 kg przy 173 cm. W ubrania mieszcze sie, niektore za male w biuscie. Jak zaczynasz z mala waga nie ma opcji przytyc 7 kg jak inne kobiety.

Gość gość
Nie martw sie. Ja przytylam 25 kg w ciazy. Po porodzie okazalo sie, ze wiekszosc z tych kilogramow to byla woda w organizmie a jak weszlam na wage przytylam tylko 5 kg ponad to co wazylam wczesniej. Glowa do gory, najwazniejsze ze dzidzia prawidlowo sie rozwija. Nie zamartwiaj sie. Pozdrawiam Cie.

Gość gość
Przestań pieprzyc kobieto woda wodą ale nie aż tyle kilogramów zwariowalas? Chyba masz zaćmienie umysłu tumanie żadna woda najzwyczajniej w życiu żresz więcej i przyznaj się do tego nie opowiadaj nam tu o owocach i warzywach ze jeszcze dietę trzymasz g owo prawda

Gość zaaałamana
To mnie trochę pocieszyłyście :), a co do ostatniego 'gościa' to proponuję odwiedzić inne tematy... może coś o kulturze albo o czytaniu ze zrozumieniem ;)