Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dopajanie niemowlat

Polecane posty

Gość gość

zblizaja sie upaly, wiec trzeba bedzie dopajac niemowleta, bo pewnie tak jak dorosly beda miec wieksze zapotrzebowanie na wode, moja corka ma skonczone 2 m-ce i zastanawiam sie jak sie prawidlowo dopaja niemowleta, jak to robilyscie drogie mamy?czy kupowalyscie wode niegazowana (jaka??) z pozytywna opinia instytutu matki i dziecka, czy podawalyscie taka wode z butelki? czy moze ja przegotowywalyscie czy moze podawalyscie zwykla kranówe przegotowana? w jakich ilosciach dawalyscie wode i ile razy dziennie?

Gość gość
Zależy jelsi karmisz dziecko piersią to niedopaja się niczym. Wystarczą mleko mamy które napocztaku jest piciem. Jeśli jest na mm to wtedy wodę która jest odpowiednia dla niemowląt.

Gość gość
Ja karmiąc dziec****ersią nie dopajalam . Nie bylo potrzeby choc upały byly. Jesli karmisz butelka wtedy inna sprawa

Gość gość
skonczylam karmic swoim mlekiem i teraz jest na mm, czyli zwykla wode mineralna dla niemowlat mozn podac tylko w jakiej ilosci i ile razy dziennie?

Gość gość
A to zależy. Ja dawalam wodę taka w kartoniki z rosmana się chyba taka odpowiednia dla niemowląt nie pamiętam czy ja gotowałam jest napisane na opakowaniu. Podaję się po mm zależy od temperatury spytaj pediatre na wizycie bo czasem dostosowują dopajanie do wielkości dziecka. Ale np jeśli dziecko je co 3 h to w miedzy czasie można Dax pić ile chce ale przed karmiebiem wstrzymać żeby niepokoi się wody przed karmieniem

Gość gość
Mineralna nie, tylko źródlana!

Gość gość
Wodę miej zawsze w butelce i często podawaj jak dziecko będzie spragnione to się napije jak nie to nie. Nie powinnaś podawać wody mineralnej. Ja podawałam zwykła kranówe przegotowaną (na takiej tez robiłam mleko).