Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dostalam kontrakt zagranica. Mam dwoje dzieci i dobra prace. Co robic?

Polecane posty

Gość gość

Dostalam propozycje 2letniego kontraktu zagranica (Niemcy). Mam dobrze platna prace, dwoje dzieci: zlobkowe i przedszkolne oraz meza pracującego. Zastanawiam sie, czy skorzystać z tej propozycji. Gdybym sie zdecydowala,pewnie trzeba by zabrac cala rodzine, bo nie chce byc weekendowa mama. Z drugiej strony to na 2 lata i po powrocie pewbie musielibyśmy z mezem szukac nowych prac. Jak myslicie?

Gość gość
Zostań w PL. Przecież tutaj jest dobrze i wszystko takie tanie.

Gość gość
Niby dobrze ale....wydaje mi sie ze jestem juz tym znudzona i szukam jakiegos wyzwania. Po tym co napisalam to mam wrazenie, ze w glebi siebie to juz sie zdecydowalam.

Gość gość
zostan.. imigrantka.

Gość gość
do gość dziś - od wuja dobrze, 1500 zł wynagrodzenia, żyć kuźwa tylko nie umierać

Gość gość
Nie zrozumcie mnie zle. W Polsce zyje mi sie naprawde dobrze. Tylko wydaje mi sie...ze ten dobobyt mi sie znudzil i szukam jakiegos wyzwania zawodowego...

Gość gość
20:52 No jak sie jest nieudacznikiem po socjologii czy filologii to nic dziwnego, tylko niziny społeczne i łyse pały zarabiają najniższą krajową.

Gość gość
zostan w kraju. twoje dzieci beda tam traktowane jako gorsze.. chyba, ze maz z nimi zostanie w domu.. zreszta jak chcesz, probuj.. emigracja to wyzwanie, czasem jednak dobrze zmienic srodowisko zycia..

Gość gość
Wiesz co powiem ci, ze to duze ryzyko. Jesli dajmy na to chodzi o calkowita zmiane pracy, czyli firma ciebie nie wysyla na kontrakt, a potem musisz odnowa starac sie o stanowisko w kraju - to nie podejmuj pochopnych decyzji. 2 letni kontrakt i co potem? Co jesli nawet bedziesz chciala zostac w Niemczech, a kontrakt sie skonczy? Co z praca meza? Dzieci to najmniejszy problem, bo jesli jeszcze male w wieku przedszkolnym to szybko sie zaaklimatyzuja. Jedyne co to musisz liczyc sie z czasem oczekiwania na zlobek/przedszkole. Przemysl to dobrze, powodzenia!