Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nieregularny okres

Polecane posty

Gość gość

Witam! mam 20 lat, choruje na niedoczynność tarczycy jednak przyjmuję leki i moje wyniki są dobre. Zastanawiam się czy moje miesiączki można uznać za regularne? Okres nigdy nie występuje dokładnie co tyle samo dni, czasami jest to 29 a czasami 34, jednak zawsze w przedziale 28-35. Czy jest to normalne?

Gość gość
ja mam31 lat, okres co 40, 50 lub 60 dni, to co ja mam powiedziec?

Gość gość
nic, isc z tym do lekarza. to nie jest odpowiedz na pytanie

Gość gość
dopiero gdzieś tu na forum było napisane, że do 7 dni odchylenia to jeszcze norma, czyli teoretycznie te 28-35 jest ok.

Gość gość
ma ktoś babę pożyczyć do kościoła ?

Gość Cleo1976
Za nieregularne uznaje się cykle, które różnią się od siebie o więcej, niż 7 dni.Powyżej 14 dni (a wg innych źródeł-powyżej 21 dni) mówimy o znacznej nieregularności.

Gość Cleo1976
Jedynie u kobiet stosujących pigułki antykoncepcyjne krwawienie występuje zawsze "co tyle samo dni"- nie jest to jednak prawdziwa miesiączka, lecz krwawienie z odstawienia.Normalnie ludzkie ciało to nie zegarek, dlatego śmieszą mnie trochę te posty w internecie: "miesiączka spóźnia mi się już dwa dni!Czy to ciąża?":) Żeby można było podejrzewać ciążę, spóźnienie musi przekroczyć co najmniej 7 dni.U kobiet z nieregularnymi cyklami, które się nie obserwują, te 7 dni należy dodać do najdłuższego do tej pory cyklu.