Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie o wierność

Polecane posty

Gość gość

Czy pytanie o wierność ma sens w związku? Czy też jest pytaniem retorycznym na które zawsze odpowiedz brzmi, jestem wierna/y.

Gość przegość
Oczywiście ma sens, ale wierność można pojmować na wiele sposobów. Dla jednych spojrzenie to już zdrada, dla innych pocałunek, jedni wezmą za zdradę seks oralny, inni dopiero zwykły stosunek, a dla jeszcze innych zdradą jest nie seks, tylko zaangażowanie uczuciowe. Wszystkio zależy od indywidualnych granic które trzeba ustalić i się ich trzymać.

Gość gość
pytanie nie ma sensu bo uzyskasz zawsze odpowiedź przeczącą ale już obserwacja (objawy zdrady) wydaje sie sensowna

Gość Przemądrzalec
Nawet jeśli "pękłem" i zdradziłem, to jednak nie wolno mi potęgować zła, zmieniać sensu słów. Żadne tam takie "jak się dobrze zastanowić, to w końcu nic wielkiego". Nie zabijać Prawdy "zdradziłem, popełniłem ZŁO". Inaczej zło (takie i podobne) pielęgnowane w mojej mózgownicy zacznę rozsiewać. Nie tylko na takich forach, jak te, ale nawet w książkach, wykładach i programach partii. "Na początku było SŁOWO", czyli Myśl tożsama z Prawdą. Igraszki z Prawdą są motorem tego co czujemy, tego kończenia się naszej cywilizacji w ślad za tylu poprzednimi cywilizacjami.

Gość gość
Ja wierzyłam w wierność jak głupia. Potem zaczęłam mieć malutkie wątpliwości- miałam świra na tym punkcie więc wynajęłam prywatnego detektywa z Wrocławia. Po trzech dniach pani Skrzypek dostarczyła mi dowody na zdradę męża..nie życzę tego nikomu bo strasznie przeżycie ;/