Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przedwczesne odejscie wod

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem w 33tc natomiast w 32tc odeszly mi wody. Po za tym ze nadal sie sacza jest wszystko w porzadku, czy moge z czystym sumieniem wypisac sie ze szpitala na wlasne zadanie?

Gość gość
Zwariowałaś?

Gość gość
jak chcesz urodzić na ulicy...

Gość gość
No nie, w kazdej chwili moze wdac sie infekcja wewnatrzmaciczna, to jest bardzo niebezpieczne. Lekarz nie mowil? I tak pewnie dlugo nie wytrzymasz niestety, ale powinnas dac dziecku najwiecej czasu jak to mozliwe.

Gość gość
Oczywiście, że możesz. Jak ci nie zależy na dziecku. Nikt cie siłą nie zatrzyma.

Gość gość
Dziwne...ja przy obu ciazach miałam przedwczesne odejście wód i mimo ze nie było skurczy to tego samego dnia kazali mi rodzić ...pierwszy wywolywany a przy drugim samo się rozkrecilo po paru godz. W dwóch różnych szpitalach.nikt nawet nie myślał o tym żeby mnie "przytrzymać "tylko od razu na porodowke.

Gość gość
Sorry ale chyba Cię pogięło. W każdej chwili możesz zacząć rodzić to raz. A dwa: W przypadku odejścia wód możesz mieć infekcję ogólną i MUSISZ być pod stałą kontrolą lekarską.

Gość gość
Kategorycznie nie chyba że chcesz ryzykować zdrowie dziecka. Teraz nie masz żadnej warstwy ochronnej to wody chronią dziecko poza tym w każdym momencie może coś się wydarzyć to dopiero 33 tyd dziecko pewnie dostanie sterydy itp