Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ja 24, on 40

Polecane posty

Gość gość

cześć! proszę tylko bez glupich komentarzy, z których kafe stala się znana :P wiem, że są tu też normalne osoby. x byłam zaręczona z rówieśnikiem, nie wyszło, odchorowałam to bardzo mocno ale jest juz dobrze. w sumie najstarszy facet z którym się zadawałam był starszy o 5 lat. różnica między moimi rodzicami wynosiła 12 lat, ale zawsze kręciłam głową na myśl, ze mogłabym zakochać się w kimś o wiele starszym. rówiesnicy najlepsi i koniec. aż tu pewnego dnia, 40 latek mnie poderwał w pracy. od spotkania do spotkania okazało się, ze jestem dla niego dobrym kompanem do rozmowy (nie czułam się głupsza z racji wieku i nie muszę się wysilać, by prowadzić z nim na konwersację), on jest nawet troszkę dziecinny ;), jest przystojny, dobrze sie ubiera i w sumie można dać mu kilka lat mniej. jest po rozwodzie, ale dzieci brak. chcę wierzyć, że nie chodzi mu o seks z młodą siksą. przetrzymam go, ale widzieliśmy się 7-8 razy i wcale nie ma lepkich rąk. rozmawiamy tak długo, ze naprawdę trudno skończyć spotkanie. później i tak smsujemy do 1-2 w nocy. chciałabym spróbować. jedyne co mnie przeraża odrobinę, to róznica wieku. wypowiedzcie się proszę... buziaki :)

Gość gość
Za stary dla ciebie

Gość gość
Na co ci.dziadek

Gość gość
Jesli jest wolny, to co ci szkodzi spróbować, jak nie spróbujesz nie będziesz wiedzieć. ale przetrzymaj go z seksem, dozuj mu siebie, żeby pragnął więcej, najpierw pocałunki, potem pieszczoty, a na końcu seks. może się zdarzyć że jak już mu dasz to się znudzi, ale tego nikt Ci nie zagwarantuje.

Gość gość
To się nie uda i nie radze sie z nim wiazac.

Gość gość
gosc 12:24, dlaczego wg ciebie to się nie uda? gosc 12:20, pewnie że będę siebie dozować. coś mi mówi, ze chcę tego. chcę w to wejść. facet jest interesujący i jakos czuje się przy nim bezpiecznie. nie potrafię tego zdefiniować. nie chodzi o kasę, bo zarabiam sama na siebie, ale o poczucie, ze on mi numeru nie wywinie żadnego jak ex. oboje przyznajemy, że nie chce nam sie bawic w krótkotrwałe relacje.

Gość gość
Za duża różnica wieku, takie zwiazki nie są trwałe, wyobraź sobie co bedzie za 6-10 lat ty atrakcyjna on bedzie wygląda jak twój ojciec, brzuch, siwe włosy , impotencja.

Gość gość
Mnie jedynie ciekawi - o czym rozmawiacie - jakie ma on plany na przyszlosc - czemu rozstal sie z zona - co znaczy ze wg Ciebie jest dziecinny odpowiedz mi na to to bede wiedziec czy to ma sens

Gość gość
juz odpowiadam. - rozmawiać z nim mogę jak z rówieśnikiem. nie muszę się wysilać na jakieś tematy, które są mi obce i które związane są z "jego" czasami. jeśli chcesz znać dokładne tematy to: muzyka (oboje słuchamy innej i się nią dzielimy), motoryzacja, nasze pasje, nasze sytuacje pracy, wolontariat w schronisku, psiaki, nasza przeszłość. mogę mu nawet opowiedziec o sytuacji z przyjaciółką, a on nie wyśmieje mnie, ze to sytuacja pokroju gówniar. - on osiągnał już wszystko w zyciu. kariere, mieszkanie, samochody ma, psa też. brakuje mu tylko zalożenia rodziny i poznawanie świata. - zwiazek był przechodzony. pobrali sie po kilkunastu latach zwiazku, malzenstw trwalo chba 3-4 lata, bo cale zycie najpierw on był skupiony na karierze, a potem gdy on zwolnil obroty, to dla niej praca zaczęła być najważniejsza. nie mieli dzieci, bo on sie trochę z nią bał mieć. potrafiła zgubić psa w drodze autem z jednego miasta do drugiego. nie wiedziala na którym postoju jej wyskoczył. u celu dopiero sobie o nim przypomniała. poza tym zdradzała go z 8 lat mlodszym od siebie i zaszła z nim w ciążę. nie dawała mu ciepła i dlatego on cieszy się jak dziecko, gdy go całuje w policzek i tule. to dla niego nowość. - dziecinny tj. fakt, ze nie traktuje mnie jak siksy. on targetuje w mlodsze, bo jego rówieśniczki wygladają poważnie, a on sam stara się być atrakcyjny i nie lubi podejścia do życia pt. "w moim wieku już nie wypada". po prostu nie ma z nimi tematów do rozmów. mamy podobne poczucie humoru, sam z chęcią ogląda filmy animowane.

Gość gość
Jestem nieco starsza od Ciebie bo o 5 lat, i mam faceta w wieku 40 lat. Żyje nam sie bardzo dobrze, nie czujemy różnicy wieku miedzy nami, i chyba az tak tej róznicy nie widac po nas :) Mysle ze jesli macie wspólne tematy i lubicie ze soba przebywac to czemu nie spróbowac? tym bardziej ze to Ty masz wiecej czasu niz on na poszukiwanie miłosci :)

Gość gość
W star****ch gustują hahaha powodzenia za kilka lat

Gość gość
spora różnica pokoleniowa

Gość gość
gość dziś Hm, a ktokolwiek Ciebie wczesniej wysmiewał, gdy opowiadałas mu o przezyciach z przyjaciolka? Dziwne. Juz odpowiadam Ci, co sadze o tym zwiazku. Wiec tak: na plus jest to, ze mozesz z nim porozmawiac bez spiny, ze ma stabilizacje i plany na przyszlosc (jesli to prawda, co mowi). Natomiast na minus jest to, co mowi o swoim zwiazku. Nie spieszyl sie ze slubem, bym skupiony na karierze. Nie do konca prawdopodobnie brzmi tez ten zbior zlych rzeczy o bylej: skupiona na karierze, nieodpowiedzialna, nie okazujaca uczuc, zdradzajaca. Warto by to sprawdzic, jesli masz jak. Natomiast wielkim minusem jest to, ze "on targetuje w mlodsze, bo jego rówieśniczki wygladają poważnie, a on sam stara się być atrakcyjny". Swiadczy to o tym, ze jest powaznie ograniczony. Zalozmy, ze on wyglada mlodo i zachowuje sie jak osoba mlodsza niz wskazuje to metryka, biorac pod uwage podejscie do zycia. To jak najbardziej mozliwe. Ale rowniez sa takie kobiety i to niemalo. Jak najbardziej rozumiem zwiazek starszego z mlodsza, bo akurat mlodsza jest osoba interesujaca, wartosciowa, ciekawa. W koncu wiek to (chyba) rzecz drugorzedna. Podsumowujac wszystkie uzyskane informacje, wnioskuje, ze zwiazek z nim nie bedzie udany, bo rzeczami, ktore sa w Tobie interesujace dla niego sa przede wszystkim Twoja mlodosc i swiezosc, a wiec rzeczy zmienne. W dodatku facet jest ogolnie niefajny, bo uwaza sie za wyjatek i kogos lepszego od rowiesniczek. To tylko kwestia czasu, ze i Ty staniesz sie nie dosc fajna dla jego dostojnosci. Do odrzucenia. Nie z powodu wieku, a mentalnosci. Ale zrobisz jak zechcesz.

Gość gość
Dodam, ze jesli postanowisz, ze sprobujesz byc z nim, radzilabym zbadac, co on mowi o kobietach, ktore nie sa dla niego interesujace. Starszych, grubych, brzydkich, z dziecmi, rowiesniczkach. Czy wyraza sie z szacunkiem, czy uwaza, ze sa malo wartosciowe. Podpytaj tez jakie cechy sa dla niego najwazniejsze u kobiety. To duzo Ci o nim powie.

Gość gość
Jeszcze jest dziecinny na swój wiek czyli do tej pory jeszcze nie dojrzał.

Gość gość
dziękuje Wam za tak cenne rady. wiele z nich poważnie przeanalizuję. pozdrawiam

Gość gość
On leci na twoje młode ciało