Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cholestaza Ciężarnych

Polecane posty

Gość gość

Hej. W 18 tc sie pojawiło u mnie to paskudzctwo :( teraz jestem w 29 tc i mam juz dosyć, nie spie od 3 dni ( tylko drzemki co jakis czas kilkuminutowe). Zostały mi przepisane leki, ursofalk i esentiale forte. Przez pewien czas miałam spokoj ze świądem, ale od okolo dwoch tygodni znowu sie zaczelo, mam ochote zedrzec z siebie skore, ciagle rycze, to jest nie dozniesienia :( wyniki badan sa w normie oprocz GGTP ktore wynosi 150 przy normie 8-70. Mam pytanie czy jest mozliwe aby leki przestaly dzialaci czy jakbym pojechala na izbe do szpitala to mnie nie wysmieja ?? Ja naprawde juz nie mam do tego sily :(

Gość gość
Pomoze ktos ?? Prosze

Gość gość też z cholestaza
U mnie leki te co ty bierzesz przestały działać, z tym że ja cholestaze miałam od 34 tygodnia. Musisz iść do lekarza, mnie położyli do szpitala na tydzień, wyniki się poprawiły, ale cholestaze miałam do końca ciąży. Wyniki ustabilizowały się ok tydzień po porodzie.

Gość gość
Ja to juz nie mam sily do tego, wszystkiego mi sie odechciewa :( zapomnialam dodac ze oprocz swiadu mam silne mdlosci i dreszcze mimo takiego upalu... jest mi bardzo zimno :(

Gość gość
Up up

Gość gość też z cholestaza
idź do lekarza, na to nie ma lekarstwa żeby przeszło, to są zaburzenia czynności wątroby spowodowane wahaniami hormonów w ciąży, przejdzie Ci jak urodzisz. Musisz to kontrolować, to niebezpieczna choroba, najlepiej jedź na izbę przyjęć, tylko przygotuj się na to że mogą Cie położyć na oddziale.