Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znowu 500 plus

Polecane posty

Gość gość

Wiem, że już wszyscy mają dosyć tematów o tym, ale mam pytanie. Czy alimenty wliczają się do dochodu? Pytam, bo moja koleżanka poszła złożyć wniosek, powiedziała, że nie ma zasądzonych alimentów i pani jej powiedziała, że alimenty jej nie interesują. Zapytała tylko czy nie mieszka z ojcem dziecka. I dostała 500+. Ja mam zasądzone alimenty a jestem w trudnej sytuacji, bo zlikwidowali mi stanowisko pracy i nie wiem już sama co robić. Sprawa dotyczy pierwszego dziecka. Podobnie, jak moja koleżanka jestem obecnie na l4.

Gość gość
Tak

Gość gość
To niesprawiedliwe. Mieszkam sama z dzieckiem i nie dostanę tych pieniędzy, bo mam zasądzone alimenty. A jak ktoś mieszka bez ślubu razem i ma dziecko to dostanie?

Gość gość
Hm życie jest niesprawiedliwe. Nie mam znajomości więc panie jeżdżące nowymi bmw oddają dzieci do żłobka państwowego a ja płacę za prywatny ledwo wiązać koniec z końcem... Od Polska.

Gość gość
A nie możesz powiedzieć, że też nie masz zasądzonych alimentów? Tak, jak Twoja koleżanka.

Gość gość
Obecnie na 1 dziecko sprawdzane jest czy to co się mówi jest prawda. Alimenty powinny się wliczac pójdziesz to się dowiesz.

Gość gość
Ale co sprawdzą? A to, że niby samotne matki siedzą z ojcami dzieci to nie sprawdzają?

Gość gość
Do roboty idź, a nie kombinujesz jak koń pod góre, kto ma ci dać ? Jak nie starcza to do sądu idź z wnioskiem o podwyższenie alimentów. A jak cie tak razi oszustwo znajomej, to zgłoś to do odpowiedniego urzędu. Tylko wszyscy kombinujecie jak zdobyć kase, a się nie narobić. Czego nauczycie te swoje dzieci, jaki to przykład dla nich ? Potem sie nie zdziw jedna z druga, jak was będa dorosle dzieci ścigały o szmal 'babka, dwaj rente', to wasza przyszłość :O

Gość gość
cholerne pisowce bogatym dają a z jednym dzieckiem już nie, oby ich szlag trafił

Gość gość
Do tej z 20.17. Pracowałam od 17 lat, od 20 roku życia. W dwóch firmach, które zostały zlikwidowane, więc nie osądzaj mnie i nie wrzucaj do jednego wora z tymi, którzy nie pracowali. Teraz mam trudną sytuację, mam nadzieję, że przejściową i chciałam skorzystać z oferowanej pomocy, ale jak widać nie ma na to szans. Na nikogo nie będę donosić, bo to nie leży w mojej naturze. Zastanawiam się tylko gdzie tu sens i logika?

Gość gość
no alimenty się licza, moim zdaniem to nie jest bez sensu, przecież to dochód... no i nie wiadomo, jak się to zmieni, bo z tego co słyszałam, maja w planach od jesieni robic jakies zmiany, może trzeba będzie mieć wyrok rozwodowy , a nie ze jest się samotna matką - na gębe... powinni uznawać samotne matki, jeśli maja wyrok rozwodowy, albo jeśli one choć złozyły pozew, tak samo jak jest przy zasiłku rodzinnym

Gość gość
U mnie wliczali alimenty. Kryterium dochodowe powinno być na wszystkie dzieci. Wkurza mnie, ze korzystają z tego milionerzy. Najtrudniej jest właśnie samotnym matkom z jedynakami. Przy minimalnej płacy i minimalnych alimentach na 500+ się nie załapią, a dochód na osobę po opłaceniu mieszkania i rachunkow jest poniżej minimum egzystencjalnego.

Gość gość
No i co, że pracowałaś 17 lat ? Pracuj dalej, do emerytury. Jak straciłaś robotę to rusz dupsko do kolejnej, kto ci ma coś dać, z czego i za co ? Sponsora sobie znajdź jak ci się nie chce robić :O

Gość gość
A Ty sobie znalazłaś? I nie cwaniakuj tak, bo i Tobie bida może się do dupska dobrać.

Gość gość
Do tej z 00.34 plujesz jadem i tylko na to Cię stać? Jesteś z siebie dumna? A moźe żyjesz sama z zasiłków i boisz się, że dla Ciebie braknie? A może Twój sponsor wymienił Cię na lepszy model? Bo jakaś sfrustrowana jesteś. Nie, Ty jesteś pewnie z tych, co wyglądają, jak milion dolarów i mają mentalnie tzw. przerost formy nad treścią .