Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninia94

Nie wiem którego wybrać. Pomóżcie :(

Polecane posty

Gość ninia94

Hej dziewczyny, jestem młodą mamą i właśnie mam taki moment w życiu, że nie wiem co robić. Ale może zacznę od początku. W wieku 19 lat zaszłam w ciążę z chłopakiem (starszy o 2 lata), z którym byłam 4 lata. Między nami było super, dopóki nie urodził się nasz synek. Zaczęły się kłótnie o wszystko, jakby był zazdrosny o małego. W weekendy wychodził pić z kolegami, a ja zostawałam sama z dzieckiem. Podczas jednej z poważniejszych kłótni stwierdziłam, że bez sensu żebyśmy byli razem ze sobą tylko dla dziecka, bo on i tak nie dorósł jeszcze do bycia ojcem i wyprowadziłam się do moich rodziców. Było mi strasznie przykro i chciałam się komuś wygadać, wiec założyłam konto na jednym portalu. I wtedy odezwał sie on-P. Na początku były to tylko luźne rozmowy, lecz z czasem zaczęliśmy pisać o wszystkim. Nie wiedziała ile ma lat, skąd jest, czym się zajmuje do momentu aż postanowiliśmy się spotkać. Okazało się, że mieszka 60 km odemnie i jest starszy o 13 lat, lecz to nie było ważne dla mnie ani dla niego. Rozmawiało nam się jakbyśmy byli przyjaciółmi od wieków i na przyjaźni staneliśmy. Jakiś czas temu ojciec mojego syna oznajmił mi, że zrozumiał co zrobił i nie może bez nas żyć. Powiedział, że będzie się starał o nas i chce to wszystko naprawić. P dowiadując się o tym wyznał, że się we mnie zakochał i chce być ze mną, bardzo mu zależy na mnie i moim synku. A ja nie wiem co robić, którego wybrać. P jest ustatkowany, poważnie myśli o przyszłości i wiele razy mi to mówił. Ma swoje mieszkanie, firmę, nie kręcą go imprezy co weekend. A mój były nie ma stałej pracy przez co często mieliśmy problemy finansowe, mieszkaliśmy u jego rodziców, lecz jest ojcem mojego dziecka. Mam wrażenie jakbym kochała ich dwóch, nie wiem czy to możliwe, są całkiem różni. Myśle o sobie i dziecku i nie wiem co robić. Pomóżcie :(

Gość gość
olej odydwoch i wybierz siebie

Gość gość
13lat starszego ???? zwariowałaś

Gość gość
A z którym masz ślub kościelny? i z którym dziecko? z którym? kobieta powinna szanować...a dla dziecka ważny jest jego ojciec!!! a NIE PRZYBRANY WUJEK!!! może na chwilę...dopóki się nieodkocha...

Gość gość
* dopóki się nie odkocha, jak pozna prawdę o tobie...13 lat straszy facet to porażka. Ty będziesz dojrzewać, będzie piękna zachce ci się młodszego...a on będzie cierpiał, bo będzie wyglądał poważniej, starzej i tak się rozejdziecie...

Dla dziecka ważna jest stabilizacja, bezpieczeństwo i spokój. Jeśli autorka twierdzi że kocha obu to niech sobie najpierw zrobi porządek z bałaganem w głowie i dopiero podejmuje decyzję.

Gość gość
dobry człowiek, dobra matka wybierze zawsze dobro swojego dziecka i dla niego się poświęci!

19:35 zgadza się najrozsądniej ze strony autrki będzie dojrzeć, ochłonąć zanim podejmie decyzję która wywróci dzieciaków świat do góry nogami.

Gość bystrzacha
Po urodzeniu dziecka stałaś się tak nieznośna, że wpędziłaś chłopaka w alkoholizm, ponieważ nie nadążał za spełnianiem twoich finansowych zachcianek. Więc znalazłaś sobie bogatego frajera, a teraz chcesz uspokoić swoje sumienie w internetach. Boże.

Gość gość
Leć na dwa fronty czerp przyjemność z obydwu znajomości jednemu ściemniaj i drugiemu przecież to wam najlepiej wychodzi jak jeden się z kasy wydoi to drugiego tylko nie rozumiem jak facet 32 czy tam 34 ma firmę i jest samotny coś z nim nie tak ale ty tego nie dostrzeżesz bo cb interesuje tylko to żeby mieć sponsora jebać ojca dziecka jak nie ma forsy tylko jak on się wybije a napewno tak będzie bo nie będzie mieć cb na utrzymaniu tylko alimenty na dziecko to ty się obudzisz w wieku trzydziestu paru lat w związku z 50 letnim impotentem ale źle ci nie życzę twoje życie twój wybór

Gość gość
gość 19:30 ma trochę racji i poprę :) Ja co prawda jestem z kimś o 15 lat starszym ale mnie taka różnica pasuje,ja mam 30 a on 45,oboje mamy te same poglądy,zgadzamy się we wszystkim Trzymam się jednej zasady -NIE WRACAM DO BYŁYCH z byłym mam 2 dzieci,obecny partner akceptuje je i kocha,kocha mnie a ja jego......i pomimo że również mam starszego faceta to jednak będę takiego zdania jak gość...... Zresztą czas pokaże,nie decyduj,wszystko na luźno,nie można kochać 2 osób ;) trochę niedojrzałe podejście masz

Gość gość
Nie wiem, którego wybrać... Autorko- jest takie przysłowie: "Osiołkowi w żłobie dano w jednym owies- w drugim siano"....