Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tampony na basenie

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Mam pytanie. Jutro jadę na 3 dniową wycieczkę. W harmonogramie mamy basen, na który bardzo chcę iść, bo kocham pływać, ale... No właśnie. Ale. Akurat na wyciecze mam dostać okres. Chciałabym użyć tampon, ale strasznie się boję. I tu pojawiają się moje pytania: czy napewno tampon mi nie przemoknie? (używam tamponów mini i strasznie się boję, bo przecież one nie są takie chłonne, w wodzie będę około 3 godzin i nie wiem czy tyle tampon wytrzyma i poprostu nie wchłonie krwi tylko wodę...) czy mam wymienić tampon odrazu jak wyjdę z wody? (nie wiem czy będę miała taką możliwość ponieważ na basen dojeżdżamy autokarem) Dziękuję za wszystkie udzielone odpowiedzi!

Gość gość
Zapomniałam dodać! A co z obfitym okresem? Czy tampon napewno nie przecieknie? (bo tego boję się najbardziej)

Gość gość
Ja zawsze po 2h juz przeciekam przez mój obfity okres niestety Używam normal Przy tych mini to chyba po pol godzinie by u mnie byla masakra haha

Gość Cleo1976
Jeżeli założysz tampon przed wejściem do wody i wymienisz od razu po wyjściu z basenu, nie powinno się nic wydarzyć.Ja tak zawsze robię.Ale jeśli bardzo obawiasz się przeciekania, założ na ten czas tampon o rozmiar większy.Tj.jeśli zwykle używałaś mini, załóż normal-jeśli normal-użyj tamponu super lub normal night.I nie bój się, wszystko będzie dobrze! Ja jestem ruchowo niepełnosprawna i mój sposób chodzenia uniemożliwia mi korzystanie z podpasek.Od lat używam tamponów we wszystkich sytuacjach.