Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego taka potworna zazdrość bije z was o 500 plus

Polecane posty

Gość gość

Smieszy mnie to ze tak potwornie zazdroscicie, plujecie jadem itd...Obrzydliwośc.

Gość gość
Ja nie dostrzegam zazdrości bo na jedynaka nie otrzymuje pieniedzy. Czy uważam że to sprawiedliwe - nie. Jest to najwieksze kłamstwo wyborcze. Zresztą gdyby chodziło o to by dzieci urodziło sie więcej to świadczeń by nie otrzymywały kobiety 40-50l na swoje nastolatki ;) a raczej rodzice jedynakow, logiczne. Ludzie majacy 3 i wiecej powinni być uznani za majetnych skoro stać ich na założenie rodziny wielodzietnej. Założenie świetne wykonanie marne.

Gość gość
Płatni hejterzy opłacani przez KOD albo inne siły frontu antykaczystowskiego

Gość gość
Bo płace już na darmowe żłobki przedszkola i pediatrów , płace zabaw itp i jeszcze mam płacić 500 na wybory innych osób i to niepracujących matek które nie składają się na powyższe rzeczy a tylko one korzystają z tego. Jeśli niepracujące matki będą zrzucać się na ratę mojego mieszkania to czemu nie mogę płacić na ich dzieci.

Gość gość
My z mężem pracujemy oboje, mamy jedno dziecko bo uznaliśmy że jesteśmy w stanie zapewnić godne życie bez korzystania z pomocy państwa jednemu dziecku, nie dwójce czy trójce. Trzeba troszkę myśleć przed zrobieniem dziecka czy będzie nas na nie stać a nie ciągnąć pieniądze z pomocy społecznej. Najlepiej narobić dzieci a potem siedzieć na d***e w domu i liczyć na Państwo bo " im się należy".

Gość gość
9.11 Nie da nie się w ten sposób iść przez życie. Nigdy, naprawdę nigdy nie przewidzisz czy nie stanie się coś, co zniweczy plany. Nie wiesz, czy nie zachorujesz Ty, mąż lub dziecko i wszystkie pieniądze nie pójdą na długie i skomplikowane leczenie. Nigdy nie będzie dość pieniędzy, żeby móc powiedzieć że na 100 % zapewnień dziecku dostanie życie. Oczywiście nie życzę Ci nic złego, ale trochę zdenerwowała mnie Twoja buta.

Gość gość
A mnie spotkała w mojej ocenie straszna tragedia, utrata ciąży poważna operacja dużo mniejsza szansa na to by w ogóle mieć kolejne dziecko gdyż posiadam już jedno. Po powrocie ze szpitala miałam ogroma liste zaleceń badań wizyt. Ja wydałam tysiace. Ma jedynaka swego nie otrzymuje złotówki. A od wielodzietnej mamusi usłyszałam zrób SE kolejne dzieci bo jednego sie nie opłaca. Miło prawda.

Gość gość
Nie wszyscy sa tacy jak mówicie. Ja mam trójkę dzieci bo stać mnie na nie bez pomocy państwa. Ale pobieram co miesiąc 1000zł bo na pierwsze mi dochód przekracza. I uważam że mnie te pieniądze akurat bardzo się należą a to dlatego ze prowadzę firmę i loze na to państwo w postaci ogromnych podatków ZUS VAT które stale podnoszą. Więc jakby to tak przeliczyć to ja wychodzę na 0. Tyle ile oddaje to dostaję.

Gość gość
9.19 no cóż, ta mamusia wielodzietna to prostaczka i nic nie poradzisz. Ale nie wszystkie sa takie. A 500 plus jest programem mającym podnieść demografię, jedno dziecko na swoje rodziców nadal daje ujemny przyrost naturalny. Gdyby to był program socjalny, wtedy otrzymywalabys 500 plus. Zresztą 1,5 roku temu nikt nie słyszał o tym programie i rodzice jedynakow jakoś żyli, prawda? Przykro mi z powodu Twojej straty ale takim zacietrzewieniem tylko psujesz sobie nastrój. Pozdrawiam.

Gość gość
Też mnie to dziwi , może piszą to jacyś frustraci bez szans na założenie rodziny , bez szans na dorobienia się majątku...Żal im d.py ściska,koniec kropka. W innym wypadku pluli by się też na więźniów na szkoły na szpitale na budowe drog itc przecież za to też płacimy podatki. Ale oni uczepiles się właśnie dzieci, psychole.

Gość gość
Najwięcej podatków idzie na emerytury i renty dupki więc przestańcie czepiać się dzieci. Miernoty nie dostaniecie od mojego dziecka emerytury cwelee.

Gość gość
Łatwo jest nie swoje pieniądze rozdawać.

Gość gość
10:11 Najpierw wyksztalc to swoje dziecko bo przyszlosci nikt nie zna,ty tez nie,wiec nie wiesz czy twoje dziecko przypadkiem nie wyjedzie za granice albo zostanie bezrobotnym w tym kraju.

Gość gość
No dokładnie czemu sie nie czepiacie więźniów. Oni żyją lepiej niż nie jeden Z nas zula też leczą za nasze pieniądze. Albo jak kradną pieniądze np na budowę dróg? Połowa funduszy idzie na budowę reszta bokiem i to też są wasze pieniądze.

Gość gość
Na poczatku jak program wszedl w zycie, wydali decyzje, spotkalam kolezanke. Nie widzialysmy sie z dobre 4lata, gadka szmatka pare minut a pozniej ni z gruchy ni z pietruchy wyskakuje mi z pytaniem "masz 500+?" :-D Obie mamy po jednym dziecku :-D Myslalam, ze padne. Pozniej te same pytanie przewijalo sie jeszcze kilka razy w rozmowach z innymi znajomymi... Tragedia z tymi ludzmi. A wszystko przez to, ze nie pracuje. Niestety, dziecko ciagle choruje, ja sie zarazam i takie bledne kolo.

Gość gość
totalnie z innej beczki bo nie chcę już zakładać osobnego wątku na temat "500+" bo jest ich milion tutaj. Starałam się o 500+ na córkę, z racji tego, że pozostaję z jej tatą w konkubinacie a raczej pozostawałam bo pan się wypiął na nas...wracając do tematu dołączyłam do wniosku również jego dokumenty gdyż tworzyliśmy wspólne "gospodarstwo domowe" miałam donieść jeszcze owego Pana kopie nowej umowy o prace ale niestety temat już nieaktualny bo Pan z naszego życia postanowił zniknąć...i co teraz? mam złożyć nowy wniosek? czy co zrobić bo nie wiem...od dwóch miesięcy żyjemy z córką tylko z mojej wypłaty a jej nie ma jakoś dużo bo to najniższa krajowa...

Gość gość
gość 2017.06.01 Półtora roku temu matki wielodzietne też jakoś żyły. x Autorko nie zazdrość, tylko złość. Niesprawiedliwe, źle przeprowadzone itd. Niewliczane do dochodu przy zasiłkach, ale przy innych rzeczach np socjalne z pracy, które należy się jak psu buda pracownikowi już tak. Zachęta do dzietności? Akurat!. Czy ty będąc matką wielodzietną pod 40 zdecydujesz się na kolejne dziecko? Jedynie będąc niepracującą patolą. Pracująca wielodzietna wpłacająca podatki nie. Czy bezdzietna zarabiająca tak sobie, zdecyduje się na dziecko? Niekoniecznie. Bo ciężej jest zdecydować się na pierwsze dziecko, niż kolejne. Zwłaszcza jeśli nie ma się pewnego żłobka, czy przedszkola. Suma sumarum wielodzietna patologia dostała zaj/e/bisty prezent od państwa. Teraz już w ogóle te panie nie pójdą do pracy, bo mają i od cholery zasiłków i jeszcze na dzieci. A mężowie i konkubenci tych pań wykonują super zawód. Manager domu.

Gość gość
bo pieniądze należą eis za pracę, i codziennie się modlę aby szlag trafił pisowców za okradanie ludzi pracy.

Gość gość
Teraz to strach w ciążę zachodzić, bo zaraz komentarze typu "500+ działa" przykre jest to bo wielu ludzi jest w stanie wychować trójkę i więcej dzieci, my mamy z mężem dochody 8300zł miesięcznie, własne mieszkanie, nie mamy kredytów i zawsze chcieliśmy troje dzieci, niedawno się zdecydowaliśmy na trzecie i słyszę nie raz że " 500+ działa" przykre to jest.

Gość gość
a ja mam 3 i nie pracuje zyje z meza wyplaty i 500+ :D No plujcie się, idiotki! :D

Gość gość
A ja mam w doopie, co mowia inni. Mam jedynaka i 500+ jakos. Oplacamy z mezem skladki na emeryture, podatki placimy w kazdym zakupionym produkcie, rowniez inne oplaty placimy. Caly cywilizowany swiat ma rozwiniety socjal, ale oczywiscie Polakom wszystko przeszkadza. Jesli bodaj jednemu dziecku poprawil sie byt przez 500+, to sie oplacilo ten program wprowadzic. To samo napisalabym, gdyby mi sie nie nalezalo, bo MAM SWIADOMOSC, ze moje podatki ida rowniez na place politykow, zasilaja konta zlodziei, itd. MAM rowniez swiadomosc, ze podatkami jako obywatel nie moge za bardzo rozporzadzac, bo to jest kasa panstwa, nie moja osobista. Nie przeszkadza mi, ze moj rodak dostanie cos z tej kasy. Te pieniadze beda w obrocie, nikt ich nie zje, one wroca do panstwa pod taka czy inna postacia. Nie mam pojecia, gdzie wy mieszkacie, ze sama patologie, ktora pobiera 500+ widzicie. Jesli jakimus dziecku spelnilo sie marzenie, poprawil standard zycia, to warto bylo.

Gość gość
by szlag trafił pisowców za te 500+, jak chcą wypłacać to niech ze swoich majątków wypłacają, oby ich dopadła ciężka choroba za krzywdę osób pracujących

Gość gość
jesli kobieta urodziła teraz 5te dziecko - jest z patologii - kazde ma z innym - to tylko 500+ dla takiej - nie ma jeszcze 30 stki to jeszcze 5 moze urodzic a co jesli 500+ nie bedzie za 3 lata?

Gość gość
a one myślisz, ze myślą, one mózg mają ale między nogami

Gość gość
Zlosc jedynie. Znam rodzine z 3 dzieci, mieszkaja za pol darmo w domu wielopokoleniowym. Wykazany jest tylko dochod faceta- najnizsza krajowa. Wiec dostaja i pincety i rodzinne. A dodatkowo na czarno prowadza biznes i maja z tego niezla kase. Gdyby wykazali prawdziwe dochody, nie dostaliby nic...

Gość gość
j****y kraj dla oszustów

Gość gość
Chore jestescie. Widzicie tylko patologie. Mam nadzieje, ze ten kraj oczysci sie wreszcie z frustratow i jatrzycieli. I tak gooowno byscie mialy z tych swoich podatkow, nawet gdyby 500+ nie bylo, wiec o co sie rzucacie? No tak, przeciez to takie ''nasze'': ja nie mam, to niech i inni nie maja. A mnie tam nie przeszkadza program.

Gość gość
14:37, mialam dziecko prawie 3 lata przed 500+, bede miala i 3 lata po, gdy programu zabraknie. Nie widze powiazania. Jesli myslisz, ze nagle jakies gro osob zaczelo sie rozmnazac dla 500 zl, to wspolczuje myslenia. Chyba w Waszym otoczeniu. W moim jakos nikt dla kasy dzieciakow nie robi. Przestancie juz jatrzyc, bo sie niedobrze robi, jak to jeden Polak drugiemu by oczy wydlubal o kilkanascie zl. Myslicie, ze Ci co pobieraja swiadczenie podatkow nie placa? Tylko Wy? Tylko i wylacznie z Waszych podatkow jest to finansowane? Jest wiele osob, ktore swiadczenia nie pobieraja, a mimo to nie sa przeciwne programowi. Dajcie juz spokoj.

Gość gość
Potworna zazdrość jest tu o wszystko. Od L4 po prywatną opiekę lekarską.

Gość gość
do gość dziś - to szmato jak ci nie przeszkadza 500+ to ze swoich im płać, a ja chce szmato godne wynagrodzenie za pracę i to 500+ winno być jako dodatek do wynagrodzenia dla pracujących. Gdzie jest kuźwa napisane, że 500+ winno być tylko i wyłącznie przeznaczanie dla j******h rodziców,