Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elkażelka

Yasmin działa?

Polecane posty

Gość Elkażelka

Dziewczyny mam pytanie... Mam 178 prawie 180 wzrostu przy wadze 102 kg. Wagi tej u mnie nie widać bo jestem bardziej nabita niż taka gruba/ulana(bez urazy)...Pani ginekolog przepisała mi tabletki Yasmin (jestem przy 15 tabletce),mam plamienia, ale czytałam że to normalne przy stosowaniu antykoncepcji. Stąd moje pytanie. Czy tabletki działają? Każda jedna tabletkę przyjmuje o tej samej porze. Z partnerem nie planujemy dzieci narazie, a trochę nas poniosło i nie zabezpieczyliśmy się dodatkowo... Ma ktoś może podobną sytuację? Yasmin zadziała? Będzie skuteczna?

Gość Merenika
Jeśli tabletki zaczęłaś stosować w pierwszy dzień okresu i bierzesz je regularnie to jak najbardziej jesteś zabezpieczona od pierwszego dnia. Co do tego plamienia/krwawienia do 3 miesięcy organizm ma czas aby dostosować się do nowej dawki hormonu później już się wyreguluje :) Ja przy pierwszym opakowaniu belary miałam plamienia przez dwa tygodnie po czym przyszło normalne krwawienie. Od drugiej paczki było już znacznie lepiej :)

Gość Elkażelka
A przy mojej masie też mają normalne działanie?

Gość Elkażelka
Poradzi ktoś coś?

Gość gość
mysle ze przy twojej wadze moga nie zadzialac , powinnas stosowac tabletki z wieksza dawka hormonow

Gość Elkażelka
Lekarz stwierdził że działają. Nie ma się czym martwić.

Gość gość
to po co zadajesz pytanie ?

Gość gość
O losie. Chciałam się dowiedzieć czy któraś ma podobnie i wgl.

Gość gość
o losie przy takiej wadze to ryzyk fizyk

Gość Elkażelka
Człowiek chce się poradzić tylko. Kurcze chyba po to jest forum,tak? Jednocześnie napisałam po konsultacji z lekarzem również dla innych dziewczyn że w takiej sytuacji tabletki działają. Nie rozumiem Gościu Twojej ironii.

Gość gość
jakiej ironii ? najpierw chcesz sie poradzic a potem sama siebie przekonujesz ze dzialaja , przy tak duzej wadze lekarz powinien zapisac ci tabletki zawierajace wieksza dawke hormonow ale jak chcesz ryzykowac to twoja sprawa .

Gość Elkażelka
Forum jeśli mi się dobrze wydaje jest w celu uzyskania opinii, podzieleniu między sobą spostrzeżeń.. Informacje które napisałam też są dla innych. Nie przekonuje sama siebie ze działają. Napisałam to również dla informacji innych po konsultacji z lekarzem... Może jeśli takie zapisał to tak musiało być i będzie działać. A ironia Gościu jest wyczuwalna w treści Twoich postach.

Gość gość
nie dawno pisala tu dziewczyna co jej lekarz zapisal plastry anty przy jej wadze 100 kg , gdzie na ulotce plastrow jest napisane ze ich dzialanie jest slabsze u kobiet wazacych ponad 90 kg , i tez jej lekarz zapisal , wiedz powodzenia ...