Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chętnie w tym miesiącu zajść w ciążę ale mam problem z bakteria w pochwie

Polecane posty

Gość gość

Witajcie miesiąc temu mialam wymaz z pochwy okazało się ze mam bakterie coli. Dostałam leki... a teraz biorę betadine okropne kapsuły. Robiłam badanie moczu morfologie tarczyce ob glukozę. Wyniki dziś odebrałam i są ok lekarz rodzinny mnie uspokajal. W MOCZU NIC SIĘ NIE DZIEJE ale ja czasami czuje dyskomfort. Może powinnam zrobić wymaz z moczu. ? Okres mam po 20 czerwca i to wtedy właśnie chciałam zacząć się starac. Tzn no po miesiące czyli podatek lipca. Mam dni płodne. Planuje po leczeniu betadine pójść do luxmedu zrobić posiew z pochwy i do gin. Myślicie że mam szansę w tym miesiącu ? Gorzej jak nie wylecze infekcji i jak jeszcze ta bakteria tam siedzi tzn coli

Gość gość
Obecnie 99% młodych kobiet ma bakterię coli w pochwie. To całkowicie normalne i naturalne.

Gość gość
Najpierw się wylecz

Gość gość
No nie wiem.lekarz rodzinny jakoś się nie przejął jak mu o tym powiedziałam tylko właśnie tłumaczył ze mamy ja w jelicie bla bla bla a ja czytałam ze w pochwie jest niebezpieczna a tym bardziej dla płodu. Mogę poronic itd. Chodze do gin podobno dobrej i nawet nie kazała mi przyjść po miesiące po leczeniu siebpokazac tylko od razu starać sie o ciążę

Gość gość
No właśnie też tak myślę i mam nadzieje ze te leki mi pomogły. Ale co myślicie o moczu ? Warto mi zrobić posiew ?

Gość gość
lepiej najpierw wyleczyc

Gość gość
Ja tez mialam ale dowiedzialam sie o tym w 9 miesiacu ciazy :-) Ciaza, porod ksiazkowe. Dzieci zdrowe :-)

Gość gość
Nie miałaś robionegocjacji częściej wymazu ? Ze się tak późno dowiedzialas ?

Gość gość
15.30 nie robiłaś przez całą ciążę posiewu moczu???

Gość gość
Up

Gość gość
Bakterie w pochwie mogą doprowadzić do przedwczesnego pęknięcia pęcherza plodowego, najpierw się wylecz

Gość gość
Noga ale nie muszą doprowadzić do wczesnego porodu ja przez całą ciążę miałam zapalenia pochwy nikt mi nie zrobił pisiewu z pochwy. Dopiero sama prywatnie sobie zrobiłam posiew i wyszło w 8 miesiącu

Gość karafałka
Biedna ty. Współczuję, ale jak chwile poczekasz to sie nic nie stanie, a lepiej się wyleczyć. Raz a porządnie. Ja miałam kiedyś problemy z infekcjami intymnymi i od razu przeszłam do działania. Kupiłam żel i kapsułki Trivagin żeby mieć pewność, że się wylecze i na szczęście u mnie pomogły:)