Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co polecacie na wypadanie włosów

Polecane posty

Gość gość

Doradzcie wypadaja mi włosy biore tabletki i niewiem czy od tabletków

Gość gość
Mozliwe masz osłabiony organizm ja biore skrzypowite

Gość gość
Zrób sobie kuracje maseczka

Gość gość
skrzypowita g****o daje,polecam revalid,ale brac minimum 3 miesiace 3xdziennie po 2 tabletki,drogo to wychodzi,ale to w koncu włosy.do tego polecam szampon dermena.mozesz tez brac biotebal.Wszystko zalezy ile kasy chcesz przeznaczyc na kurację

Gość Luizkaa
A od czego Ci wypadaja wlosy? Bo moj starszy brat najpierw bardzo szybko mial zakola, a pozniej to juz tylko kępki wlosow mu zostały co okropnie wygladało. Teraz fajnie wyglada bo byl w microhaar i mial robiona mikropigmentacje.

Gość brejkaa
Ja ze sklepu https://www.ichemia.pl jakieś wcierki zamówiłam dopiero jutro bede je miec to przetestuje i dam znac czy jakis efekt daly ten problem wypadania wlosow mnie juz wykancza i probuje czego sie da;/

Gość gość
Moim zdecydowanym faworytem jest biotebal. Znam go od wielu lat i za każdym razem się sprawdza. Do tego kosztuje niewiele i jest wygodny w dawkowaniu.

Gość gośćShakiNi
przy nadmiernym wypadaniu tak jak u mnie to sprawdza się bardzo fajnie zagęszczanie i przedłużanie włosów. ja stosuję metodę Great Lengths bo mój salon ma ich licencję. sprawdźcie sobie na ich stronie metamorfozy, efekty warte wypróbowania :)

Gość Mmemalala
Myslę, że geny tutaj odgrywają kluczową role, no ale wiadomo, że można przeciwdziałać łysieniu. Ja tutaj https://heltio.com/pl/follixin czytam o suplemencie Follxin i ludzie niby chwalą. Zainteresowałam się tematem, bo maż też zakola coraz większe ma ;p

Gość huurrt
Polecam całą serię Elastiabion Floslek.

Gość Mariuszmariuszek79
W moim przypadku sprawdza się preparat na wypadanie włosów http://www.biotebal.pl/produkty-biotebal Łysienie, czyli wypadanie włosów, jest coraz częściej obserwowaną dolegliwością, z którą borykają się zarówno dorośli, jak i dzieci, mężczyźni i kobiety. Jest to stan o charakterze okresowym, długoterminowym bądź trwałym, mogącym doprowadzić do nieodwracalnej utraty włosów na ograniczonej powierzchni lub obejmującej całą owłosioną skórę głowy. Niekiedy łysieniu ulegają inne okolice ciała, takie jak: okolice pachowe, pachwinowe, kończyny górne i dolne. Łysienie stanowi dla pacjentów nie tylko problem medyczny, lecz także problem estetyczny i co za tym idzie, często staje się źródłem frustracji, złego samopoczucia, a także obniżonej samooceny. Taka nagła, nieoczekiwana zmiana naszego wyglądu bywa odbierana na różne sposoby, w zależności od osobowości i przekonań danego człowieka. W większości przypadków wywołuje negatywne emocje. Utrata włosów często postrzegana jest jako potencjalny powód pogorszenia stosunków z otoczeniem, zarówno w rodzinie, jak i w miejscu pracy.

Gość gorum
Najskuteczniejsza metoda to na pewno zabieg, jest ich teraz bardzo sporo wdo wyboru. Zajrzyj sobie do nich https://www.drturowski.pl/pl/lysienie.html mają bardzo dobry sprzęt i nowoczesne gabinety, świetnie sobie radzą z problemami dotyczącymi wypadania włosów. Zajmują się tym już bardzo długo.

Gość gość
A co polecacie na łamliwe włosy? Olejki nic nie dają czy to może jakieś niedobory?

Gość gość
Jak wypadają włosy to najlepiej iść do trychologa. Ja chodziłam do pani Elwiry Maj do Miraflores i bardzo mi pomogła. Miałam też zagęszczanie włosów metodą Tophair. Polecam, i nie czekajcie, lepiej zająć się problemem szybko :)

Gość gość
Zobacz Elastabion Floslek, mi pomógł

Gość gość
Numer jeden wśród preparatów, zatrzymujących łysienie oraz stymulujących porost włosów jest Profolan, prawdziwy hit, wprost z USA http://nplink.net/AmLo6whK

Gość martaaa

Mi akurat złoto pomogło na wypadanie włosów. Już przetestowałam milion odżywek, preparatów, szamponów i nic, nie było większego efektu, dopiero złoto zaczęło przynosić efekty. Kupowałam od Pro Aktiv, są najlepszym dostawcą takich preparatów na rynku (sklep online jest na proaktiv.pl).

Gość Sonia

Może jakieś suplementy, wizyta u trychologa? Z pielęgnacji to może odżywki z olejkami. To wzmacnia włosy, dzieki czemu tak 'nie leca' z głowy ;) inoar ma fajną serię Duo Help, po której kondycja moich włosów jest o niebo lepsza ;) I to zaledwie po dwóch tygdniach aplikacji :)

Gość Ewa

Możesz sprawdzić Locerin ale też polecam bloga porostwlosow.pl Sporo tam pomysłów:)

Na wypadanie włosów wpływa wiele czynników m.in. zmiany hormonalne, nieodpowiednia dieta, stres, niewłaściwa pielęgnacja włosów, niedobór minerałów i witamin itp.  Proszę zrobić badania krwi w kierunku niedoczynności/nadczynności tarczycy/niedoboru wit D3.

Proszę zrezygnować z prostownic, lokówek i suszarek z ciepłym nawiewem. Nie myj codziennie włosów. Nie śpij z mokrymi. 

Podetnij końcówki tyle ile się da. Zabezpiecz je Jedwabem (byle nie biosilk). Ja mam np z CHI, pięknie pachnie, kosztuje mniej niż 5zł.

Polecam stosować krople żołądkowe jako wcierkę do włosów. Uwaga! Zanim się zastosuje na skalp należy wykonać próbę uczuleniową na ręce. Krople te należy rozcieńczyć wodą (2 łyżeczki kropli na 5 łyżeczek wody). Stosować godzinę przed myciem włosów. 

Szampon należy także rozcieńczyć wodą, polecam szampon Revitax(na porost i wypadanie włosów).

Świetne efekty daje też olejowanie  (musisz określić prawidłowo porowatość swoich włosów by dobrać odpowiedni). 

Jeśli masz chwilkę wolnego czasu, zaparz sobie susz z pokrzywy, skrzypu.

Jeśli chodzi o suplementy fajne są drożdże piwowarskie. 

Przy systematyczności i samozaparciu wkrótce zobaczysz efekty zdrowych, ślicznych włosów oraz mnóstwo 'baby hair' 🙂

Gość Nadia

Hmm, ja to raczej wolę jak kosmetyki mają w skladzie olejki, np. macadamia czy argan, bo to dobrze na nie wplywa. Na przyklad inoar ma taka fajna serie Duo help. Odzywka jest ekstra, dziala wrecz blyskawicznie, bo juz po dwoch tygodniach wlosy byly wzmocnione i lsniace

Gość tymm

Biotebal men też dobrze wykonuje swoje zadanie. Dla kłopotliwych i wypadających włosów będzie idealny rozwiązaniem. Przynajmniej nikt nie będzie łysiał. 

Ja zmagałam się 3 miesiące z wypadaniem włosów. Stosowałam wcierki, szampony ale nic z tego. Włosy wyciągałam garściami. W pewnym momencie myślałam, ze będę łysa. W internecie przeczytałam o odżywce Hasna na problem z wypadaniem włosów. Podeszłam do niej sceptycznie, ale co mi zależało jak profesjonale kosmetyki i lekarze zawiedli. Wspomnę , ze wszystkie badania wyszły dobrze. Odżywka Hasna uratowała moje włosy. Po 3 tygodniach włosy przestały wypadać. Po 1,5 miesiąca widzę nowe małe baby hair. Naprawdę polecam odżywkę Hasnę jest rewelacyjna uratowała mnie.

Gość Ania

Mi pomogly produkty z instagramu miejsce_dla_wlosow_i_bisnesu. 

Bardzo dobre produkty

Gość anna

Kochana, miałam ten sam problem i pomogły mi taki ampułki do wcierania w skórę głowy. Możesz je kupić na stronie https://kv1.pl/. Cena jest moim zdaniem odpowiednia, kuracja składa się z 10 etapów – masz 10 ampułek.

Gość ccca

Wejdź sobie na stronę www.kv1.pl i odszukaj zakładkę leczenie łysienia albo wypadanie włosów i tam znajdziesz bardzo skuteczne kosmetyki na ten problem. Trzeba sobie trochę przetestować i zobaczyć, co najlepiej działa.

Gość Weronika33

Witam ja na wypadanie włosów polecam naturalną odżywkę Hasna, która po 3 tygodniach zdziałała cuda. Bardzo dobre efekty. Włosy wcześniej mi nie wypadały a wyciągałam je garściami. Po kilku tygodniach z Hansą włosy nie wypadają, ładnie się rozczesują i są fajnie nawilżone. Polecam Hasne każdemu kto tak jak i ja wydał fortunę na preparaty z reklam a efekt był żaden.