Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile płacicie niani

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie u nas na Śląsku panie chcą po 12 Zl Ciekawe kogo stać 12 zl na godz 9 godz dziennie to już lepiej być w domu niż płacić 2000 zl mies

Gość gość
To zostań w domu skoro ci się nie opłaca.myślisz ze niania bedzie za darmo dojeżdżać? Jej się też musi opłacać bo inaczej pewnie woli siedziec w domu

Gość gość
700 zł dwa razy w tygodniu po 10godzin

Gość gość
2500 wawa, 10h dziennie,5 dni w tyg

Gość gość
Nianię biorą luudzie, których na to stać. Jak Cię nie stać to siedz sama w domu z dzieckiem.

Gość gość
Ja nie wiem jak mozna placic niani - przeciez siedzenie z dzieckiem zdaniem Polakow to zadna praca! Tak samo jak gotowanie i sprzatanie - to tez zadna praca wiec nie rozumiem dlaczego placi sie kucharzom i sprzataczkom?

Gość gość
Ja dostawalam 6zl na godzine

Gość gość
2500 wawa. 6 h dziennie standardowo za blizniaczki ale jak są chore itp to kwota sie nie zmienia a wtedy jest po 8 h

Gość gość
10 zł na godzinę. Miasto 60 tys mieszkańców na zachodzie polski

Gość gość
Kuj pomorskie,8 zł na godz. Sama zarabiam ok 12 na godz swiatek,piatek i niedziela. Do pracy musialam wrocic,bo jakbym wziela wychowawczy to juz bym nie miala do czego wracac. A praca stala i pewna.

Gość gość
Ja nie wiem jak mozna placic niani - przeciez siedzenie z dzieckiem zdaniem Polakow to zadna praca! Tak samo jak gotowanie i sprzatanie - to tez zadna praca wiec nie rozumiem dlaczego placi sie kucharzom i sprzataczkom? x x No sory, moja droga. Akurat część matek swoim niewyobrażalnym skąpstwem i pogardą dla tych zawodów pokazuje jak niewiele liczy się praca w domu. To mężowie czy owi "Polacy" zakładają tematy "jakie te nianie sa drogie, jakie to nienormalne brać 10zł za h, ja bym płaciła 6zł"? Nie, to zakładają właśnie te mamusie, które będą jęczeć na innych tematach jak to ciężko, a obcego chcą wyzyskiwać.

Gość gość
Niestety Polacy to dno!

Gość gość
2000ł mc za 8h plus płatny urlop i chorobowe

Gość gość
2200 Wrocław 8h siedzi i opiekuje sie, za dodatkowa godzina kosmetyki fryzjersie lub kosmetyczne (zrzuty z firny)

Gość gość
a jak kuźwa za pieprzenie si i rozmnażanie dostajecie za darmo 500+, plus rodzinne 100 zł, plus 100 zł odpis z podatku, razem 700 zł za to, że żeście urodziły bachora to dobrze

Gość gość
11zl/h

Gość gość
Poznań, 45 godz tygodniowo : 2500 z umową i opłacanymi przez budżet składkami. Z tego niania sama płaci sobie ubezpieczenie chorobowe oraz podatek, więc zostaje jej jakieś 2000. To jakieś 12 zł/h na rękę? Mało, ale przynajmniej ma legalne zatrudnienie i płatne l4.

Gość gość
Ja bym nigdy nie dała niani umowy. Zaraz by mi w ciążę zaszła i uciekła na zwolnienie. Moją nianią jest studentka zaoczna, której daję 8zł a jak potrzebny wolny wieczór w weekend to płacę podwójnie. 16 zł to full kasy, ale co zrobić. Na szczęście nie częściej niż raz na miesiąc.

Gość gość
6 zł na godz. Emerytka. Ostróda. Na czarno.

Gość gość
Sorry, ale ktoś tu pisze, że 12 zł to mało. Nie, to jest bardzo dużo jak za nianię. Ja szukam niani do max 10 zł

Gość gość
Ja zarabiam 1500zl do reki 8h 5razy w tyg. Oplaca sie wziac nianie bo tesciowa chora

Gość gość
Dodam, ze od pon do pt przez 10h do trojki dzieci. Moja mama nie zyje, a tesciowa chora. Moglabym dac 3zl na godzine to by mi zostalo 900zl dodatkowo do zycia.

Gość gość
30 zł z soboty na niedziele od 22 do 3/4

Gość gość
Nic nie płacę, gmina płaci:-) 1500 zł.

Gość gość
Jak to gmina ? Mozna sobie takie cos zalatwic ? :)

Gość gość
8 zl/h rewelacyjna opiekunka sasiadka z tej samej klatki. Chociaz mam spokijna glowe bobwiem zevsyn jest dopilnowany. Ma super kobtakt z nim rysuja maluja puzzle spacerki. Syn jest u niej w domu dwa pietra wyzej :-) ma klucze di bas w razie czego. Codziennie nosze obiad owoce itp. Niania jwst z malym w godz 8-13 :-)

Gość gość
No ja bym mogla dac co najwyzej 3zl na godzine.

Gość gość
gość wczoraj tak, niektóre gminy realizują taki program.

Gość gość
12 zł to absolutne minimum. I oczywiście umowa. Ludzie, szanujmy się i płaćmy porządnie za usługi.