Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Strasznie mnie swędzi skóra głowy

Polecane posty

Gość gość

Jakąś godzine temu mi sie tak zrobiło i nie moge sie przesrać drapać a drapie sie już do krwi :( nie wiem o co chodzi strasznie mnie swędzi głowa przy kucyku :(

Gość gość
Moze zazylas jakis lek na ktory jestes uczulona albo zjadlas cos. Najlepiej do lekarza i poda cos odczulajacego. No chyba ze to weszki zlapalas, ale nie swedzialoby az tak strasznie.

Gość gość
Może nie umyłaś włosów? Szczerze mówiąc ja czasami jak zapomne umyć włosy to mnie łapie jak ja to mówię"wszawica" :P Umyj głowę, jak nie przejdzie to idz do lekarza

Hmm. Różne mogą być powody. Czasem może to być wina zbyt mocnego szamponu. Zacznij myć włosy jakimś dziecięcym szamponem albo odżywką. Rób peeling skóry głowy (np. cukier+olej - nałóż jak najbliżej cebulek i delikatnie masuj przez 5-10 minut, raz na 2-3 tygodnie) Ale najpierw najlepiej, żebyś poszła do dermatologa, żeby coś ci przepisał. Może cierpisz na jakiś łojotok i dlatego mocno swędzi. Jeśli już drapiesz się do krwi to tylko i wyłącznie do lekarza. To co wyżej opisałam to dopiero po ustaleniu diagnozy. Powodzenia :)

Gość gość
Dzięki za rady, spróbuje z tym szamponem, jak nie przejdzie to idę w przyszłym tygodniu do lekarza :)

Gość DrewYou
Myj głowę dobrym szamponem. Polecam Elastabion Floslek!

Gość kassie
Takie nagłe swędzenie to raczej coś chwilowego, ale gdyby ten stan się utrzymywał to faktycznie idź do lekarza, tak jak radzą powyżej. To może być znak choroby skóry głowy, co może się wiązać m.in. z późniejszym wypadaniem włosów