Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dogadać się z córką swojego faceta?

Polecane posty

Gość gość

To nastolatka, której jeszcze nie poznałam ale ma się to stać już niedługo. Ma ktoś może jakieś doświadczenie jak ją do siebie choć trochę przekonać?

Gość gość
Nie przekonuj. Bądź sobą. Powiedz jej, że nie masz zamiaru jej matkować, ani nie chcesz z nią konkurować o względy mężczyzny, którego obie kochacie. I ze masz nadzieję , ze nie kieruje się uprzedzeniami, steepreotypami, tylko oceni Cię PO bliższym poznaniu. (i vice versa). Że dla dobra wspólnych kontaktów dogadacie się z czasem, by ojciec nie był rozdarty między córką a partnerką. Traktuj ją normalnie i poważnie, jak nowo poznanego dorosłego. Unikaj protekcjonalizmu i wyższości dorosłego. Trzymam kciuki.

Gość gość
kup jej iPhone to ona od razu Cie zaakceptuje

Gość gość
albo wyśmieje :D

Gość gość
Też mi rada. Przekupstwo na start. Autor tej porady tak robi? To życzę najlepszego. Młodzi ludzie cenią prawdę i naturalne zachowanie.

Gość gość
Matkować to jej nie będę bo na matkę to ja się średnio nadaje, przynajmniej teraz. Słabo się dogaduje z dziećmi ale ona to już duża dziewczyna i wszystko już rozumie. Zastanawiamy się jakie okoliczności będą najlepsze do poznania. Gdzieś razem pójść? Czy ja mam ją zaprosić do siebie?

Gość gość
Spróbuj być jej koleżanką i nie adoruj za mocno swojego faceta przy niej bo to jej tata i bedzie zazdrosna.

Gość gość
zalezy ile sie znacie. Mnie przedstawil po trzech miesiacach jego nalegania (a ja uleglam temu) i to bylo zdecydowanie za wczesnie. Nie napiszesz scenariusza,bo kazde dziecko jest inne i sytuacja rozstania ich rodzicow tez moze miec wplyw na postawe dziewczynki oraz twoj wiek (jesli jestes sporo mlodsza od niego raczej nie licz na przychylnosc dziecka).