Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pieprzony zlodziejski kraj! Teraz mamy zdechnac z głodu chyba

Polecane posty

Gość gość

Straciłam pracę, dwa tygodnie temu dostalam wypowiedzenie. Wcześniej przez ponad rok prowadziłam działalność. Na informacji telefonicznej dowiedziałam się, ze będzie mi się należał zasiłek dla bezrobotnych. Dziś poszłam więc zarejestrować się do UP żeby takowy zasiłek uzyskać i na spokojnie szukać pracy a nie na dziko i jakoś na tym zasiłku tymczasowo przetrwać. I co się dowiaduje? Że skoro placilam preferencyjny ZUS to zasiłek się nie należy! Nogi się pode mną ugiely. Ciśnienie skoczylo myślałam, ze tam zemdleje :o Poszłam do MOPS dowiedzieć się co mogę uzyskać (mam jedno dziecko, które wychowuje sama). Tam dowiaduje się, ze skoro stosunek pracy został rozwiązany z dniem 31 maja to wnioski o cokolwiek mogę składać w lipcu bo na czerwiec mam środki do życia z wynagrodzenia za maj. To już stan przedzawalowy miałam chyba :o pytam z czego mam z dzieckiem żyć w lipcu w takim razie skoro nim złoże wniosek i oni podejmą decyzję i coś wypłaca będzie sierpień :o a pracy przecież nie znajdę z dnia na dzień :o Co ja mam teraz zrobić powiedzcie mi? przecież to jakiś obłęd. Jestem w ciemnej dooopie :o

Gość gość
Myślałam że ci w Mopsie powiedzieli że nic nie dostaniesz a tu tylko że miesiąc masz czekać. Phi. Wszyscy tak mają

Gość gość
jak to takie phi to wykarm mi dziecko przez miesiąc madralo i oplac mieszkanie! bezczelna! :o

Gość gość
trzeba nauczyc sie jakis grosz co miesiac zostawiac na koncie a nie zyc na styk.

Gość gość
Nie masz żadnych oszczędności?

Gość gość
Dlatego trzeba mieć zawsze jakieś oszczędności. Jedyne co teraz możesz pożyczyć kasę od kogoś.

Gość gość
ale jestescie zyczliwe dla kobiety...

Gość gość
A co mam jej swoją wyplate odac czy jak?

Gość gość
no oszczędności jasne. już o samą pracę matce z dzieckiem jest trudno bo nikt nie chce zatrudniać. straciłam pracę bo dziecko miało ospe i trzy tygodnie spędziłam w domu :o co niby innego miałam zrobić? zostawić 4 latka samego? :o ledwo mi starczyło na opłaty, mieszkanie, przedszkole, jedzenie, dojazd do pracy a gdzie jeszcze oszczędzać. Z czego niby?

Gość gość
To jak placi sie zus na dzialalnosci to w razie czego nic sie nie nalezy? :/ ? szok. ciekawe jak jest podczas urlopu macierzynskiego, slyyszalam, ze wyplacaja grosze.

Gość gość
nie martw się, bedzie dobrze jesteś zła, emocje opadną, na spokojnie podejdz do sprawy pracę można znaleśc z dnia na dzien na każdym sklepie teraz wisi ogłoszenie.

Gość gość
Jest taka strona Roksa.pl wstaw ogłoszenie i czekaj aż pieniążki same do domu przyjdą przyjemne z pożytecznym

Gość gość
15:30 Tylko, że ja nie mogę pracować w sklepie bo co z dzieckiem? przedszkole jest do 17. Jestem w czarnej doopie :( x jak się placilo ten niski ZUS to się nic nie należy. Taki mamy kraj. gdybym płaciła składki takie jak się placi po 2 latach to bym miała zasiłek. A tak zostałam z niczym. Najpierw Ci dadzą niski ZUS a jak działalność nie wypali to zeby w ścianę i zryj tynk :o na umowie o pracę byłam po działalności przez 3 miesiące więc z tytułu umowy o pracę zasiłek też się nie należy.

Gość gość
A ojciec dziecka? Nie żyje? Rodzina? Co do oszczędności, skoro praca nie wystarczała Ci na przedszkole + utrzymanie + oszczędzanie, tzn. że była kiepska i nie opłacało się jej podejmować. Nie wiem jaki zawód, ale możliwe też że wyszłabyś lepiej pracując w domu. Obecnie szukaj pracy: - na kasie - na magazynie (dziennym) - w telemarketingu. Tam dosłownie wszystkich przyjmują

Gość gość
A ojciec dziecka gdzie ? Alimenty ciągnij od niego. Poza tym może ci chyba jakoś pomóc

Gość gość
Zostań prostytutką najlepsza opcja dla cb jak jesteś ładna i zadbana to możesz dużo zarobić a z czasem przywykniesz nie musisz przyjmować starych oblesnych wystarczy że przyjmiesz że trzech klijentow dziennie i już jest niezła kasa

Gość gość
mam alimenty, ale trudno zyc caly miesiac za 500 zl :o Zarabialam nie cale 1800 na reke. No doopy nie urywa, ale to i tak lepiej niż najniższa krajowa...

Gość gość
pogielo was z tą prostytucja czy jak? :o

Gość gość
I to jest piękny przyklad podziału ludzi na gorszy i lepszy sort. Macie kobietę, która na prawdę jest w potrzebie i nie może liczyć na żadną pomoc. A patole nar***aja dzieci i mają. Autorka pracowala, prowadziła dzialalnosc uczciwie płaciła składki i pewnie podatki i ma fige z makiem. Bo jest sama i ma jedno dziecko wiec niech ida żyć pod most.

Gość gość
Tak bedzie jak bd rzadzily Pisy i inne PEŁO. Ludzie zainteresujcie sie programem Kukiz15 czy nawet tego Korwina, u nich sie przynajmniej wszystko jako tako kupy trzyma.

Gość gość
to ja juz wole peło

Gość gość
Jestem załamana :(

Gość gość
dziś to nie narzekaj :D

Gość gość
Złóż wniosek o 500+

Gość gość
Zamiast siedzieć na kafeterii pisz cv i wysyłaj gdzie się da, a nie narzekasz. Chciałaś preferencyjny ZUS to teraz masz, trzeba się było dowiedzieć wcześniej jak to działa. Musisz czekać na pieniądze z mops? Każdy czeka jak składa wniosek. Zamiast jęczeć zbierz się do kupy i działaj, bo pisaniem na kafeterii nic nie zrobisz. A może mamy wysłać Ci swoje wypłaty?

Gość gość
Chciałam złożyć wniosek o 500+ i rodzinne, ale nie mogę. Dopiero w lipcu mogę złożyć wniosek. A kiedy będzie decyzja to też nie wiadomo czy od razu i już w lipcu wypłaca czy dopiero w sierpniu dostanę. x Nie było mnie stać płacić więcej ZUSu bo nie mialabym z czego zyc. Myślisz, ze dlaczego tej działalności nie prowadzę tylko ja zamknęłam?

Gość gość
autorko jest bardzo dużo pracy w rolnictiwe gdzie CALY CZAS szukają pracowników do m.in zbierania truskawek, pracy przy trzodzie chlewnej itd. Pracy jest bardzo dużo, wszędzie. :)

Gość gość
a alimenty?

Gość gość
Znasz jezyk jakikolwiek? Korepetycje dawaj, za 15-20zl na godzine znajdziesz chetnych nawet jak nie mowisz biegle. Teraz szukam dla siebie i 40-50 za godzine to norma

Gość gość
Ale przeciez 500+ dostajesz bo ci nie przekracza to juz masz tysiac z alimentami tak?