Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tymbarqq19

Stosowanie antykoncepcji !!!

Polecane posty

Hej, potrzebuję pomocy . Biorę tabletki Belara (21 dni brania i 7 dni przerwy ), od dziś powinnam wziąć nowe opakowanie, ale niestety nie ma mojej Pani Ginekolog przez miesiąc, ponoć lekarz ogólny może wypisać jeśli nie ma Ginekologa, ale jego dziś też nie było, chciałam wypożyczyć na 1 dzień dosłownie, lecz też nie wyszło. Dodatkowym problemem jest to, że kochałam się dziś z chłopakiem i ciąża niestety byłabym nam nie na rękę . Moje pytanie jest takie. Czy muszę czekać teraz miesiąc, czy zacząć nowe opakowanie od jutra ? Czy ktoś tak miał ? Pilnie potrzebuję odpowiedzi .

Gość gość
Po pierwsze skoro wiedziałaś że nie masz tabletek to po co współżyłaś dzisiaj z chłopakiem i piszesz że dziecko byłoby ci nie na rękę to skrajnie nie odpowiedzialne a po drugie jeden dzień opóźnienia nie powinien zrobić różnicy ale musisz się dodatkowo zabezpieczać poza tym możesz zawsze zapytać o to lekarza jak będzie ci wystawiał receptę.

Chodzi o to, że mam jedną ulubioną aptekę, gdzie nie miałam problemu z wypożyczeniem leku, ale jest nowa pani magister i nie zgodziła się... Czyli twierdzisz że jak wezmę jutro to nic nie powinno się stać ?

Gość gość
To tak jakby zapomnieć o tabletce przeczytaj co w takiej sytuacji zrobić na ulotce a pewnie będzie napisane żeby stosować chociaż przez pierwszy tydzień dodatkowe zabezpieczenie

Gość gość
Zapisz się do tokarza na obróbkę skrawaniem