Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość narzekająca 123

Przeraża mnie co ile teraz kosztuje ...

Polecane posty

Gość gość
j****y kraj, za pieprzenie i rozmnażanie sie rozdaje za darmo a za pracę jałmużna

Gość gość
Tak za granicą wszystko jest taniej, a u sąsiada trawa zawsze zieleńsza. Ciekawe dlaczego te pensje są tutaj wyższe, bo usługi oczywiście są droższe. Z nieba te wypłaty się tu nie biorą. My mamy mały domek, z kredytem wydatki za przeczkole, ubezpieczenia, telefony i reszta wynosi nas 2300 € na miesiąc. Też nie liczę paliwa jedzenia ani chemii. Na urlop do Polski to już w ogóle masakrycznie dużo kosztuje, bo każdy tylko oczekuje że jak przyjechaliśmy z Niemiec to pewno mamy i damy

Gość gość
"W Londynie za dniowke mozna poszalec" buahahahahahah i za pokoj placic minimum 700f mc, a pensje miec na poziomie 1000-1100 mc.

Gość gość
Ja wiem, ze nie na temat..ale Dziewczyny co wy tu porownujecie ? Nie przeliczajcie funtow, euro czy koron na zlotowki , bo to totalnie nie ma sensu !!! Liczy sie sila nabywcza pieniadza, a nie jego nominal.. Niewazne jest czy masz 1000 zl, czy 1000 euro, funtow, koron czy rubli !! Wazne jest ile czego mozesz za to kupic i tyle. Mieszkam poza PL.. Paliwo dzis 1,31 jednostki za litr.. w PL ile ? 4,20 ? W takim Lidlu , ktory jest w Pl i poza asortyment jest zblizony, ale ceny .. Chleb , wypiekany na miejscu z dynia u mnie jest po 2,20 jednostki mleko 2 litry w butelce, pasteryzowane 1,49 jednostki.. kostka masla 1,69 jednostki.. jablka kg od 1,59-2,20 jednostki.. pomidory na tacce, najtansze po ok 0,60 jednostek.. salata, po 0,89 jednostki banany za kg najdrozsze to 1,42 jednostki.. sok prawdziwy nie z koncentratu, bez cukru 1,50 z litr.. wedlina ( szynka ) w plastekach ok 250g roznie od 1,60-2,50 jednostki.. mielone mieso wolowe po 900g w paczce 3,90.. Jak jest polski dzien w Lidlu to np. majonez winiary sredni sloik jest w granicach 2,20 .. mrozone pierogi 1kg po 1,79 jednostki.. Caly kurczak, najwiekszy 2kg kosztuje 5 jednostek.. Pakiet internet/telefon/tv to koszt ok. 60 jednostek na miesiac.. Za prad ( mieszkam w domu ) place 75 jednostek ZA DWA MIESIACE.. Wizyta u lekarza rodzinnego to 50 jednostek Kubel z KFC taki najwiekszy ( 4 porcje frytek, 12 kawalkow kurczaka, 6 skrzydelek, 4 kukurydze i 1 litr coli ) to ok 30 jednostek.. Paka proszku ( Ariel, Persil ) na 48 pran to chyba ze 6-8 jednostek.. A minimlna u mnie to ok 1600 jednostek.. Widzicie roznice ? Polska nie jest i nie bedzie tania.. ludzie zarabiaja za malo w stosunku do cen.. Nie mowie, ze za granica jest Eldorado.. co to , to nie. Jednak babcia klozetowa i wozny z 2 dzieci zyja moze skromnie, ale SPOKOJNIE i nie zastanawiaja sie jaki rachunek zaplacic , a jaki moze poczekac.. panstwo tez pomaga NAPRAWDE, stawia na dzieci i ich przyszlosc.. Sa tez wady, oczywiscie..Lecz gdy czlowiek nie musi sie szarpac z codziennoscia, gdy jego podstawowe potrzeby sa zaspokojone , coz zyje sie spokojniej i chyba bardziej na luzie..

Gość gość
Tak czy siak nie ma takiego taniego kraju jak PL w całej UE. W PL jest strasznie tanio a zarobki ida cały czas w górę. Niedługo będziemy zarabiali tyle co na zachodzie I wtedy będziemy mieli zachodnie ceny. Jeszcze bęsdziecie wspominać jak to w PL kiedyś było tanio.

Gość gość
Bingol, wez spadaj na swoje forum ! Tam juz nikt nie odpisuje na twoje bzdury ?:P

Gość gość
:P

Gość gość
Faktycznie, czasem trzeba się nagłowić, żeby kupić wszystko to, czego potrzebujemy. Dlatego przed zakupami warto zaglądać np. na www.kuponiarnia.pl dzięki tej stronie zaoszczędzilam sporo pieniedzy, bo mam tam informacje o aktualnych promocjach, sa tez kody rabatowe do wykorzystania :)