Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża i silny ból ucha po płukaniu nosa

Polecane posty

Gość gość

Witam Was i proszę o poradę. Jestem w 37 tygodniu ciąży. Od kilku dni męczy mnie zatkany nos. Woda morska niewiele pomaga więc dzisiaj postanowiłam wypłukac sobie nos i zatoki zestawem respimer bo jest dozwolony w ciąży. To byl straszny błąd. Przez zatkany nos woda poszła mi na uszy teraz mam nie dość że zatkany nos to okropny ból ucha w szczególności przy czkawce. Co robić?

Gość gość
Bardzo proszę o porady ..

Gość gość
Ty się powinnaś udać do laryngologa. Pewnie ta woda chciałaby wyjść uszami stąd ten ucisk. Do perforacji bębenka powinno dojść, wtedy poczułabyś ulgę.

Zachęcamy do wizyty u laryngologa. Nie twierdzimy od razu, że to coś poważnego, ale nie ma sensu się męczyć, jeśli lekarz może pomóc. Nie wiemy skąd jesteś, ale we Wrocławiu zapraszamy do jednej z naszych klinik - pomożemy :)

Gość gość
Miałam identyczną sytuację. Odczekałam dobę bo myślałam, że minie, aż w końcu wieczorem pojechałam do szpitala na izbę przyjęć, tam gdzie przyjmują laryngolodzy. Zostałam zbadana i dostałam receptę na lek. To był 24 tc. Nie czekaj, jak boli to jedź na pomoc doraźną albo do szpitala

Gość gość
Poszłam do rodzinnej. Dostałam zyrtec, krople flixonase oraz wapno i clemastinum. Mam nadzieję że pomoże. Ból nie jest już jakoś uciążliwy jedynie przy czkawce boli .

Gość gość
Boli, bo masz płyn w przewodzie słuchowym.

Gość gość
Dokładnie, trzeba iść do dobrego laryngologa. Ja od pewnego czasu korzystam z oferty http://www.larmed.pl/ . Miałam poważne problemy z bólem ucha i w miarę leczenia jest coraz lepiej.