Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AniaNieAnna

Nan optipro plus 1 i luźne kupki

Polecane posty

Gość AniaNieAnna

Mam problem z kupkami 1.5 miesięcznego synka. Od urodzenia jest karmiony mlekiem modyfikowanym. Na początku pił bebilon, ale pojawił sie problem zaparć - zbite, twarde stolce, oddawane dopiero po pomocy z zewnątrz (czopki, masaże o***tu itd). Lekarka zaleciła delicol na początek, jednak nie było poprawy. Zmieniliśmy mleko na bebilon comfort. Kupki nadal były zbite, jednak nie tak twarde, chociaż nadal syn musiwl bardzo się natrudzić by kupkę zrobić. Kolejny raz zmieniliśmy mleko na Nan Optipro Plus 1 (te w puszeczkach). Podajemy sie drugi tydzień. Od piątku syn oddaj***ardzo luźne stolce, kilka razy na dobę (wręcz po każdym karmieniu). W niedzielę (wczoraj, 7doba na mleku nan) udaliśmy się do lekarza, stwierdził że ma to podłoże infekcyjne, synek ma lekko czerwone gardło (czym mamy się nie martwić). Zalecił smecte 3x 1/2 saszetki oraz 2x3 krople dicofloru. Kupki nie są tak często (dzisiaj zrobił od północy 3), ale kilka h po podaniu smecty kupka jest rzadka, przypomina kupkę dziecka karmionego piersią, kolor żółty, bez grudek. Zaczynam się zastanawiać czy to faktycznie biegunka spowodowana infekcja czy kwestia mleka i zawartych w nim probiotykow L . reuteri.  Czy ktoś również podaje to mleko? Będę wdzięczna za odpowiedzi, gdyż nie chciałabym zmieniać kolejny raz mleka, żeby nie narażać synka na zaparcia. Jednak mam obawy czy to mleko na dłuższą metę mu nie zaszkodzi...

Gość gość
Moj wnuk byl karmiony tym mlekiem. Luzne kupki sa norma na początku. Nie martw sie :-)

Gość AniaNieAnna
Mam nadzieję, że to się unormuje...Nie chcę robić kolejnej rewolucji dla jego brzuszka. Poza tym smakuje mu to mleko, wypija do końca. Nie ulewa tyle co na bebilonie, ładnie po nim śpi :)